Hoe maak ik een jaaropgave aan voor medewerkers?


U moet elke werknemer na afloop van het jaar een jaaropgave geven. Wij adviseren u om de jaaropgaven te genereren wanneer alle verloningen gedaan zijn voor het desbetreffende jaar en alle loonaangiften verstuurd zijn naar de Belastingdienst. 

Zo bent u er zeker van dat er geen verschillen kunnen ontstaan in uw data en de data die door u zijn aangeboden bij de Belastingdienst.


U kunt deze jaaropgave genereren in Bitcare en koppelen aan de werknemer. Dit doet u als volgt:


Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie.Stap 2

Klik links in het menu op 'Rapporten'.


Stap 3

Ga naar tabblad 'Personeel'.


Stap 4

Onder 'Officiële documenten' klik op 'Jaaropgaaf voor medewerker'.


Stap 5

U kunt nu kiezen voor welk bedrijf u de jaaropgave wilt genereren en voor welk jaar. U kunt ook medewerkers selecteren wanneer u de jaaropgaaf van een enkele medewerker wilt maken.


Stap 6

U kunt kiezen voor een 'Controle' versie of een 'Definitieve' versie. Klik op 'Genereer rapport' om de jaaropgave te genereren. 


De jaaropgave van de medewerker(s) worden nu aangemaakt en zijn terug te vinden onder 'Documenten' op organisatie niveau.


Controle versie: Een document met de jaaropgave van een enkele of alle medewerkers zal geplaatst worden in uw 'Documenten' zoals hierboven beschreven. U kunt deze documenten altijd openen en verwijderen en daarna een nieuwe versie aanmaken. De medewerkers kunnen de jaaropgave niet zien.


Definitieve versie: Hetzelfde als de controle versie met de uitzondering dat de jaaropgave per medewerker nu ook aan de medewerker gekoppeld is. De medewerker kan zijn jaaropgave nu terugvinden in zijn eigen profiel onder 'Documenten'. De medewerker krijgt hiervan een notificatie.