Plus/min uren overzetten naar het verlofsaldo

Wanneer u het opgebouwde plus/min saldo wilt opnemen, moet dit saldo eerst worden overgezet van het plus/min uren saldo naar het verlofsaldo. Hoe u dit doet, wordt in deze helpfile uitgelegd.

Stap 1

Ga naar app.bitcare.com

Stap 2

Navigeer naar de medewerker waarvan u het plus/min saldo naar het verlofsaldo wilt overzetten

Stap 3

Ga naar het menu 'Planning' en tabblad 'Jaar' van de medewerker en klik vervolgens op het plus-teken rechts bovenin.

Stap 4

Selecteer 'Plus uren' of 'Min uren'. Kies 'Plus uren' om het Plus/min uren saldo te verhogen en kies 'Min uren' om het saldo te verlagen.

Stap 5

Het volgende scherm verschijnt:

Stap 6

Vul de velden in:

- DatumHier vult u de datum in waar de plus/min uren komen te staan.

- TijdenGeef hier een begin- en eindtijd op van het saldo wat moet worden overgezet.

- Notitie: Voeg een notitie toe zodat u weet dat het om het plus/min saldo gaat dat overgezet wordt naar het verlofsaldo.

Voorbeeld: Wanneer een werknemer 4 plus-uren heeft en deze over wilt zetten naar het verlofsaldo, moet u kiezen voor 'Min uren'. Het moet immers van het plus/min saldo af om het vervolgens bij het verlofsaldo bij te boeken. U selecteert de datum waarop u dit doet en geeft bij 'Tijden' aan om hoeveel uur het gaat, in dit geval wilt u 4 uur overzetten, dan geeft u bij de 'Tijd van' 10:00 op en bij 'Tijd tot' 14:00 en laat u het veld voor de pauze leeg. Als notitie kunt u erbij zetten dat deze uren naar het verlofsaldo worden overgezet.

Stap 7

Bewaar de ingevoerde gegevens. Wanneer de aanvraag niet automatisch wordt goedgekeurd, kan deze goedgekeurd worden door degene die hiervoor gemachtigd is. Dit kan via Planning/Jaar, onder het kopje 'Open verzoeken', door op het symbol van het 'Vinkje' te klikken.

Stap 8

Vervolgens gaat u naar hetzelfde plusje rechtsboven bij menu 'Planning' tabblad 'Jaar' en selecteert u ditmaal 'Correctie verlof'

Stap 9

In het scherm dat verschijnt voert u de datum in van de correctie, het aantal uur (in dit geval 4) en vervolgens een notitie om aan te geven dat deze correctie van het plus/min saldo is.

Uw medewerker kan, indien gewenst, dit verlof nu opnemen of verkopen.