Hoe maak ik de jaaropgave aan voor medewerkers?

Je bent verplicht elke werknemer na afloop van het jaar van een jaaropgave te voorzien. 

Wij adviseren je om de jaaropgaven te genereren wanneer alle verloningen gedaan zijn voor het desbetreffende loonjaar en alle loonaangiften verstuurd zijn naar de Belastingdienst.  Zo ben je er zeker van dat er geen verschillen kunnen ontstaan in jouw data en de data die door jou zijn aangeboden bij de Belastingdienst.

 

Als volgt kunt u deze jaaropgave genereren in Bitcare en koppelen aan de werknemer:


Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie.Stap 2

Klik links in het menu op 'Rapporten'.Stap 3

Ga naar tabblad 'Personeel'.

Stap 4

Onder 'Officiële documenten' klik op 'Jaaropgaaf voor medewerker'.Stap 5

U kunt nu kiezen voor welk bedrijf u de jaaropgave wilt genereren en voor welk jaar. U kunt ook medewerkers selecteren wanneer u de jaaropgaaf van een enkele medewerker wilt maken.Stap 6

U kunt kiezen voor een 'Controle' versie of een 'Definitieve' versie. Klik 'Genereer rapport' om de jaaropgave te genereren. 


De jaaropgave van de medewerker(s) worden nu aangemaakt en zijn terug te vinden onder 'Documenten' op organisatie niveau.


Controle versie: Een document met de jaaropgave van een enkele of alle medewerkers zal geplaatst worden in uw 'Documenten' zoals hierboven beschreven. U kunt deze documenten altijd openen en verwijderen en daarna een nieuwe versie aanmaken. De medewerkers kunnen de jaaropgave niet zien.


Definitieve versie: Hetzelfde als de controle versie met de uitzondering dat de jaaropgave per medewerker nu ook aan de medewerker gekoppeld is. De medewerker kan zijn jaaropgave nu terugvinden in zijn eigen profiel onder 'Documenten'. De medewerker krijgt hiervan een notificatie.


Medewerkers uit dienst gegaan gedurende het loonjaar: Medewerkers die niet meer bij u werkzaam zijn moeten ook een jaaropgave ontvangen. Voor deze mensen dient u de jaaropgaven uit het het tabblad documenten van de medewerker te downloaden en vervolgens te mailen naar de betreffende medewerkers. Het rapport 'Medewerker uit dienst' laat u in een oogopslag de vertrokken medewerkers zien.


Wat staat er op een jaaropgave? Er is hier een helpfile voor beschikbaar.