Hoe open ik het loonjaar 2019?

Boven in het scherm zie je een banner met de tekst 'Open loonjaar 2019'.

Wanneer je op de banner klikt dan moet je een aantal stappen doorlopen/ zaken controleren:

1. Klopt het Werkhervattingskas (Whk) percentage?

-> Dit controleer je met de brief van de Belastingdienst die je in november/december 2018 heeft ontvangen. Zorg er voor dat het juiste percentage vanuit de brief wordt overgenomen.

2. Het loonjaar 2018 is afgerond en de salarissen zijn per 1-1-2019 aangepast.
-> Je dient de verloningen voor 2018 helemaal afgerond te hebben. De verloningen uit geheel 2018 hebben wij nodig om de bijzonder tarief percentages te bepalen. Deze tarieven worden gebruikt bij eenmalige verloningen zoals bonussen en het vakantiegeld. Wij raden je met klem aan de eventuele salarisverhogingen per 1-1-2019 door te voeren en dit te doen voordat het loonjaar 2019 geopend wordt.

3. Je ziet dat de sociale premies en belastingen voor 2019 zijn vrijgegeven.

-> Je hoeft geen verdere actie te ondernemen.

4. De premies voor jouw CAO zijn ingevoerd.

-> Je hoeft hier verder geen actie op te ondernemen.

Staat alles op GROEN dan kun je het loonjaar 2019 openen door op de knop te klikken. Bitcare zal op de achtergrond het loonjaar 2019 voor je gereed maken en je kunt na 30 - 45 minuten overgaan tot het verlonen van de maand januari 2019 maar niet eerder dan wanneer je een aantal controles hebt uitgevoerd. Zie hiervoor Wat gebeurd er bij het openen loonjaar?