Aanpassingen pensioenpremie 2018

Er zijn twee aanpassingen in de pensioenpremie:

• Het werknemersgedeelte van de pensioen door belasting gaat van 10,44 naar 10,47%
  • De AP premie wordt verhoogd van 0,5% naar 0,7%. Deze premie was eerst een premie die alleen als werkgeversdeel berekend werd. In 2018 wordt ook 0,02% als werknemers deel berekend.

U kunt de AP premie als volgt toevoegen aan uw medewerkers:

Stap 1

Ga naar 'Home' en klik op de naam van uw organisatie

Stap 2

Ga naar de algemene instellingen

Stap 3

Kies het bedrijf waar u de premie toe wilt voegen

Stap 4

Klik op de button 'Importeer de CAO'

Stap 5

Koppel de premie bij de medewerkers vanaf 1-1-2018. De premie heeft als omschrijving "AP - premie (werknemer)" Dit doet u door naar de medewerker te gaan, bij de arbeidsrelatie drukt u op de plus en kiest u "AP - premie (werknemer)". Daarna kiest u voor volgende. Vervolgens kiest u voor periodiek en en als startdatum 1-1-2018.