Hoe werkt de verlofopbouw bij min/max contracten?


De verlofopbouw bij mensen met een min/max contract werkt vaak anders dan bij mensen met een vast contract. Bij mensen met een vast contract wordt de verlofopbouw berekend aan de hand van de FTE en het aantal maanden dat de werknemer werkzaam is tot het einde van het jaar. Bij werknemers met een min/max contract zit er meer variatie in het aantal gewerkte uren en wordt de verlofopbouw berekend aan de hand van het aantal gewerkte uren, omdat het aantal gewerkte uren bij deze medewerkers kan variƫren per week. Hier zijn een aantal instellingen van belang:


  • De instellingen op organisatieniveau. Onder het tabblad 'Verlof en verzuim' bij de instellingen van de organisatie kunt u instellen hoe u de verlofopbouw regelt voor de organisatie. U kunt instellen door wie de verlofaanvragen worden goedgekeurd en hoeveel verlofdagen iemand krijgt wanneer die full time werkt.
  • De instellingen op persoonlijk niveau: Wanneer een werknemer een min/max contract heeft van 8.00u - 32.00u per week, is het van belang dat in de afspraken van deze medewerker het minimaal aantal uren en het maximaal aantal uren worden ingevoerd. Daarnaast is het belangrijk dat de verlofopbouw bij min/max contracten op basis van 'Gewerkte uren' wordt ingesteld. Op deze manier word het aantal verlof opgebouwd aan de hand van het aantal uren dat gewerkt wordt. Op deze manier wordt niet alleen verlof opgebouwd adhv van het minimum aantal uur, maar ook over de uren die meer dan het minimum gewerkt worden.JDHhXwfcZou-Xkn-LdBHTBFZzzhiDiXywg.jpg


- Planning/afhandelen: Wanneer u zich in de planning van de medewerker bevindt, kiest u het tabblad 'Afhandelen'. Hier kunnen alle uren die gemaakt zijn aan het einde van de week afgehandeld worden. Aan de hand van deze afgehandelde uren wordt de verlofopbouw berekend. Wanneer de uren niet worden afgehandeld, is het voor humanwave niet bekend over hoeveel uur er verlof opgebouwd dient te worden. Het afhandelen van uren is in dit geval dus van groot belang.