Hoe kan ik een incassobestand opnieuw aanmaken?

In de kinderopvang software van Bitcare kunt u zelf factureren en een incassobestand genereren. Wanneer u een fout ontdekt in de incasso kunt u ervoor kiezen om het incassobestand opnieuw aan te maken.

Let op: het is belangrijk dat het foutieve incassobestand nog niet is goedgekeurd door de bank. Als dit het geval is dan houdt dit in dat de bank de incasso uit gaat voeren. Wanneer u het incassobestand heeft geüpload bij de bank en het nog niet is goedgekeurd, dan kunt u het incassobestand nog verwijderen.

Mogelijke redenen waarom u een incassobestand opnieuw wil aanmaken:

• Verkeerde incassodatum geselecteerd
  • Aantal incasso's zijn niet gelukt en deze gaat u nogmaals proberen te incasseren
  • Uit controle bleek dat een aantal facturen nog niet in het incassobestand zaten

Incassobestand opnieuw aanmaken

Stap 1

Ga naar het tabblad 'Financieel' binnen de organisatie.

Stap 2

Klik op het kopje 'Incasso' en selecteer het '+' om een nieuw incassobestand aan te maken.

Stap 3

Selecteer het juiste bedrijf, bankrekeningnummer, locatie en maand.

Stap 4

Zet het vinkje aan bij 'Inclusief al geïncasseerde facturen'. Wanneer u een incassobestand aanmaakt wordt de factuurstatus gewijzigd van 'Open' naar 'Geïncasseerd'. De facturen die de status 'Geïncasseerd' hebben gekregen worden opnieuw meegenomen bij het aanmaken van het incassobestand.

Stap 5

Indien er facturen tussen staan die niet meer geïncasseerd hoeven te worden, dan kun je deze uitvinken. Vervolgens doorloopt u de vervolgstappen en maakt u het incassobestand aan.

Stap 6

Download het incassobestand en upload het bij uw bank.