Hoe vraag ik verlof aan als medewerker?


Je kunt vanuit je dashboard 24/7 online verschillende soorten verlof aanvragen. De aanvraag wordt automatisch verstuurd naar degene die deze moet goedkeuren. Ook is het mogelijk als leidinggevende om deze verlofsoorten aan te vragen. Dit kan via de Activiteiten van de medewerker. 


Zo verstuur je als medewerker jouw verlofaanvraag naar degene die deze goed moet keuren:


Stap 1

Ga naar je dashboard in Bitcare door op 'Home' te klikken.Stap 2

Klik boven 'Aanvragen en activiteiten' op de afbeelding van de meest linkse palmboom als je verlof wilt aanvragen.Stap 3

Voer de duur en de datum van het gewenste verlof in. Eventueel kun je hier ook notities invoeren.  • Bij 'Overig', links in het menu, kun je kiezen voor specifieke verlofsoorten:Je kunt hier kiezen uit de volgende soorten verlof:


  • Verlof (als je geen type selecteert): Wanneer je een aantal weken, dagen of middag vrij neemt. Deze uren worden van je verlofsaldo afgeschreven.
  • Zwangerschapsverlof: Als begin datum vul je de ingang van je zwangerschapsverlof in en als einddatum de dag waarop je weer zal gaan werken.
  • Zorgverlof: Bijvoorbeeld wanneer je kind ziek thuis is en je geen oppas kunt regelen.
  • Calamiteitenverlof: Noodzaak, bijvoorbeeld de waterleiding in huis is gesprongen of je wordt gebeld om je kind ziek van school te halen.
  • Studieverlof: Als je van de organisatie tijd krijgt om te studeren en dit mag opnemen als verlof.
  • Bijzonder verlof: Wanneer je naar een begrafenis of een trouwerij toe moet van een direct familielid. Overleg deze situatie ook altijd met je manager omdat per situatie kan verschillen wat onder bijzonder verlof valt.
  • Ouderschapsverlof: Verlof waarmee de werknemer meer tijd krijgt om zorg te besteden aan zijn of haar kind.


Stap 4

Klik op 'Bewaar'.  • Je verlofaanvraag is nu terug te zien in je planning en activiteitenlijst. Wanneer deze is goedgekeurd wordt je aanvraag definitief bijgewerkt in je verlofsaldo en de planning.


Zwangerschapsverlof, zorgverlof, calamiteitenverlof, studieverlof, bijzonder verlof en ouderschapsverlof worden niet van je verlofsaldo afgetrokken. Dokter/tandarts, min/plus uren en ziekte moet je op een andere manier aanvragen, daar zijn andere icoontjes voor.