Hoe kan ik extra verlof toekennen aan medewerkers op basis van leeftijd?

Het verlof van medewerkers wordt in Bitcare berekend volgens de opbouw die is ingesteld in de organisatie of volgens individuele afspraken.

Wanneer je bij een medewerker kiest voor verlofopbouw volgens de organisatie, worden de gegevens gebruikt die je hebt ingesteld in de organisatie instellingen bij 'Verlof en verzuim'.

Naast het instellen van het aantal uren/dagen verlof, kun je hier ook de extra verlofopbouw instellen op basis van leeftijd. Dit gaat als volgt:

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van de organisatie. Dit doet je door op de organisatienaam te klikken.

Stap 2

Klik op het tandwieltje naast de organisatienaam om naar de instellingen van de organisatie te gaan.

Stap 3

Ga naar het tabblad 'Verlof en verzuim'. Klik onder Werknemer op het potloodje achter Verlof om de instellingen aan te passen

Stap 4

In het venster dat verschijnt kun je wijzigingen aanbrengen.

• Onderaan zie je staan 'Extra verlof gebaseerd op de leeftijd van de medewerker'
  • Selecteer wat van toepassing is en wanneer je wilt dat humanwave het extra verlof gaat berekenen:
  •  - Ja, op basis van start van het jaar.
  •  - Ja, in de maand van de verjaardag.
  •  - Ja, op basis van het einde van het jaar.
  •  - Ja, controleer per half jaar

Stap 5

Je kunt daarna de leeftijd (vanaf/tot) instellen en hoeveel uren/dagen extra verlof de medewerker krijgt op basis van deze leeftijd. Door op het  te klikken kun je meerdere leeftijden vanaf/tot instellen.

• Let op: In het voorbeeld hieronder is het extra verlof op basis van de leeftijd van de medewerker ingevoerd. Je ziet dat medewerkers met een leeftijd van 50 tot (bijna) 55 jaar 5 extra verlofdagen krijgen. Er staat 54.999, omdat wanneer je hier 55 jaar invoert, het verloop niet meer klopt. 55 tot 60 jaar zou dan niet meer kloppen, omdat 55 jaar al hoort bij 5 extra verlofdagen.

Stap 6

Klik op 'Bewaar' om de wijzigingen op te slaan.

Belangrijk: de instellingen op bedrijfsniveau betreffende verlof instellingen gaan vóór de instellingen op organisatie niveau. Staat een medewerker onder contract bij een bedrijf waar de instellingen anders ingevoerd staan, zal het verlof op basis van leeftijd niet berekend worden wanneer deze niet op bedrijfsniveau zijn ingesteld. Het toevoegen van leeftijdsdagen op bedrijfsniveau gaat precies hetzelfde in zijn werk als op organisatie niveau, alleen kies je in het linker menu niet voor 'Algemene instellingen' maar voor het betreffende bedrijf.