Hoe voeg ik een nieuw contract toe voor een stagiair die medewerker wordt?

Wanneer u een stagiair na zijn/haar stage in dienst neemt, dan dient u dit te verwerken in Bitcare.

Een stagiair wordt anders verloond dan een medewerker, omdat een stagiair anders sociaal verzekerd is. In tegenstelling tot de stagiair is de medewerker ook verzekerd voor de WW, WAO, WIA en WGA. Wanneer u simpelweg een nieuw contract toevoegt voor de stagiair, dan dient u deze manier van verzekeren dus goed te controleren. Om deze reden raden wij het af om in de huidige arbeidsrelatie van de stagiair een nieuw contract toe te voegen. Het is verstandig om de stagiair, wanneer hij/zij werknemer wordt, als nieuwe medewerker - maar dan met type werknemer - in Bitcare in te voeren. De medewerker zal dan twee jaaropgaven ontvangen. Eén jaaropgave over de periode dat hij/zij stagiair was en de tweede jaaropgave over de periode in dienst als medewerker.


U laat de arbeidsrelatie van de stagiair dus gewoon eindigen op de laatste dag van de stage overeenkomst. Het medewerker profiel van de stagiair zal inactief worden.
Voeg daarna een nieuwe medewerker toe, met behulp van het plus teken op de home pagina.Nadat u de medewerker heeft aangemaakt, en de salarisafspraken heeft toegevoegd, navigeert u naar de arbeidsrelatie van de medewerker. Klik op de 'Instellingen belasting' en daarna op het potloodje.
De combinatie inkomensverhouding nummer, burgerservice nummer en werkgever moet uniek zijn. Omdat de naam en het BSN nummer al eerder zijn aangegeven in de loonaangifte met inkomstenverhouding nummer 1, dient u voor de medewerker het inkomensverhoudingnummer om te zetten naar nummer 2. Klik daarna op 'Opslaan'.