Foutmelding op sofinummer/BSN nummer in de loonaangifte wat moet ik doen?

Elke maand dient u de loonaangifte te versturen van de vorige maand. Het kan zo zijn dat de loonaangifte in eerste instantie wordt geaccepteerd door de Belastingdienst, maar dat u later toch een brief krijgt dat de aangifte is afgekeurd omdat de combinatie van het sofinummer (BSN nummer) en de geboortedatum niet klopt. Zie ook onze helpfile voor een verkeerd ingevoerde geboortedatum.

Indien u de brief met de afkeuring van de loonaangifte ontvangt, dan kunt u dit als volgt corrigeren:

Stap 1

Ga naar de betreffende medewerker en pas de geboortedatum/het BSN nummer aan. Sla de wijziging op.
Dit doet u onder in het profiel van de medewerker onder persoonlijke informatie:

Stap 2

Navigeer naar het menu 'Salaris' en kies voor tabblad 'Loonaangifte'

Stap 3

Klik rechts bovenin op het plusteken.

Stap 4

Selecteer de periode waarover u nogmaals een loonaangifte wilt maken.

Selecteer de juiste BV.

Bij de betaaldatum past u niets aan.

Klik op 'bewaar'

Stap 5
Als de aangifte gegenereerd is, dan controleert u of de bedragen overeenkomen met de vorige aangifte.
Is dit het geval, dan kunt u de loonaangifte opnieuw versturen. Is dit niet het geval, dan neemt u contact op met onze helpdesk.

Open de loonaangifte door op de periode te klikken. Controleer de aangifte, indien akkoord, klik op 'verstuur'.

Stap 7

Vergeet niet om een PDF op te slaan in uw administratie

Stap 8
U hoeft het bedrag niet nogmaals te betalen (dit heeft u al eerder gedaan).

Stap 9

Deze stappen herhaalt u voor alle loonaangiften na deze periode die al verzonden zijn, omdat deze nieuwe loonaangiften dezelfde foutieve gegevens bevatten.
Als u een brief ontvangt over september en u heeft de loonaangifte van bijvoorbeeld oktober en november al verstuurd. Dan dient u de loonaangiften van september, oktober en november opnieuw te versturen.