Hoe voer ik een bijtelling voor een auto in?

Bent u in loondienst? En rijdt u in een auto van uw werkgever? Dan geldt de 'regeling privégebruik auto van de werkgever'. Dat betekent dat uw werkgever een bedrag bij uw loon moet tellen, omdat u voordeel hebt van dit privégebruik. Het bedrag dat bij uw loon wordt geteld, is de zogenoemde bijtelling. De bijtelling is meestal 22% van de catalogusprijs van de auto. Betaalt u uw werkgever een vergoeding voor het privégebruik van de auto? Dan wordt de bijtelling verminderd met deze vergoeding (de eigen bijdrage).

Een bijtelling voor een bedrijfsauto koppelt u als volgt:

Stap 1

Ga naar de lijst met medewerkers in uw homepagina, en klik op de medewerker waar u de bijtelling wilt toevoegen.

Stap 2

Ga naar de arbeidsrelatie van de medewerker.

Stap 3

Bij de afspraken tab klikt u op het plus-teken en vervolgens selecteert u 'Bedrijfsauto'.

Stap 4

Daarna vult u de gegevens in, in het scherm wat verschijnt. De volgende gegevens zijn verplicht:

• Een omschrijving
  • Bijtellingspercentage
  • Catalogus waarde

Vul de gegevens zo volledig mogelijk in, zodat de bijtelling juist wordt berekend. Voer ook de einddatum gelijk in, zodat u weet wanneer de auto gaat 'uitlopen'.

Stap 5

Als u klikt op 'Bewaar' wordt de bijtelling automatisch berekend met het salaris.

De auto vindt u nu ook terug onder de bedrijfsmiddelen van de organisatie en de medewerker.