CAO 1 juli 2018 - Twee keer een loonsverhoging

Alle medewerkers in de kinderopvang krijgen op 1 juli 2018 een loonsverhoging van 2.25%.

Als kinderdagverblijf moet u zich houden aan deze nieuwe afspraak.

Hoe verwerk ik dit in Bitcare?

Stap 1

Maak een overzicht van de huidige salarissen van juli 2018 met behulp van rapport ‘Salaris’.

Exporteer het overzicht naar Excel.

Stap 2

Verwijder de kolommen die u niet nodig heeft. U heeft alleen naam (eventueel personeelsnummer) en de salarisgegevens nodig.

Voeg een kolom toe met het percentage waarmee de salarissen worden verhoogd. In dit geval kolom F met percentage 2.25.

Voeg een kolom toe waarin u het full time salaris verhoogt met 2.25%, ditzelfde herhaalt u voor het maandloon en het uurloon.

Let op. In de nieuw gepubliceerde salarisschalen worden de bedragen afgerond op hele getallen. Tot 0.50 euro rondt u af naar beneden daarboven rond u af naar boven op gehele euro's.

Wij raden u aan om het overzicht op te slaan in de organisatiedocumenten binnen Bitcare. Zodat u altijd nog kunt terugkijken wat u heeft berekend.

Stap 3

U heeft nu de nieuwe lonen berekend. Deze moet u nog invoeren bij de medewerkers.

Dit doet u door naar de arbeidsrelatie van de medewerker te gaan en te klikken op het potloodje achter de huidige salaris afspraak.

Kies ‘Aanpassen vanaf een bepaalde datum’.

In het scherm wat opent kiest u startdatum 1 juli 2018 en voert u het nieuw berekende salaris in.