CAO 1 juli 2018 - Eenmalige bruto uitkering hoe voeg ik deze toe aan medewerker?

Eerder hebben wij in deze helpfile is uitgelegd hoe u de eenmalige uitkering van 185 euro berekend naar rato voor al uw medewerkers.

Nadat u deze berekening heeft gemaakt, dient u deze nog toe te voegen aan uw organisatie.

In deze helpfile leggen wij stap voor stap uit hoe de eenmalige uitkering uitbetaald:

Stap 1

Ga naar de organisatie instellingen en klik op het tabblad 'Salaris.

Stap 2

Maak een nieuw component aan in de salarisadministratie, door op het plusteken te klikken. Kies voor berekening 'Bonus' en geef het component een omschrijving, bijvoorbeeld 'Eenmalige uitkering vanwege nieuw CAO'. U moet het type bonus kiezen omdat het gaat om een eenmalige beloning, welke volgens het bijzonder tarief moet worden betaald.

Koppel het nieuwe component aan de grootboekrekening waar u ook de bijzondere beloningen op boekt, of waar u de salarissen op boekt. Dit is afhankelijk van hoe u de uitkering wilt boeken in uw financiele administratie.

Stap 3

Navigeer naar het salarismenu en ga naar tabblad 'Mutaties' en kies periode 'Juli'. Via deze weg hoeft u niet apart naar elke medewerker te navigeren, maar kunt u alle eenmalige uitkeringen in 1 scherm toevoegen.

Stap 4

Wanneer u op het plusteken klikt, opent een nieuw scherm. Vink 'Eenmalig' aan, kies datum 1 juli 2018, selecteer de medewerker, selecteer het nieuw aangemaakte component, voeg het bedrag van de eenmalige uitkering toe en klik op 'Bewaar'.

Doe dit voor elke medewerker.