Uit dienst takenlijst

Om ervoor zorg te dragen dat je niets vergeet wanneer medewerkers uit dienst gaan, kun je een Uit dienst takenlijst aanmaken binnen de 'Instellingen'. De lijst met 'Uit dienst taken' wordt dan automatisch gegenereerd zodra een medewerker een einddatum in zijn/haar contract heeft.

Hoe maak je deze Uit dienst takenlijst aan?

Stap 1

Klik linksboven op 'Home'.

Stap 2

Klik op het 'Instellingen' symbool.

Stap 3

Klik op het kopje 'In en uit dienst'.

Stap 4

Vervolgens kun je via het '+' rechtsboven nieuwe taken toevoegen.

Om u een handje te helpen hebben wij onderstaand een opsomming gemaakt van zaken die geregeld moeten worden wanneer een werknemer uit dienst gaat.

1
Getekende opzegging medewerker ontvangen
2Bevestigen opzegging
3Organisatie informeren over vertrekkende medewerker
4Personeelsdossier controleren op zaken die afgehandeld moeten worden
5Aangeven dat de medewerker zijn dossier moet downloaden. Bitcare is niet meer toegankelijk voor de medewerker na zijn/haar laatste werkdag.
6Exitgesprek inplannen
7Verlof tegoed controleren en afspraken maken over resterende verlof
8Afspraak maken over laatste werkdag
9Afspraak maken over afscheid
10Afrekenen studie overeenkomst
11Afmelden pensioenfonds
12Afmelden zorgverzekeraar
13Inleveren en bewijs van ondertekening van bedrijfsmiddelen
14Intrekken inlogrechten / inactiveren automatiseringssystemen / einddatum geven aan autorisatierol
15Opzeggen useraccounts (zoals bijvoorbeeld een persoonlijk e-mailadres)
16Getuigschrift maken of recommandatie op LinkedIn plaatsen
17Afscheidscadeau regelen, een aandenken of relatiegeschenk
18Laatste loonstroken mailen
19Jaaropgaaf mailen
20Privé e-mailadres en privé telefoonnummer opvragen en vastleggen