Hoe zet ik een nieuwe loonperiode klaar?

In deze helpfile leggen wij je uit hoe je een loonperiode kunt klaar zetten, zodat de Salaris Experts met jouw verloning aan de slag kunnen.

Stap 1

Elke maand dien je in Bitcare de salarisronde klaar te zetten. Je kunt een nieuwe salarisronde klaarzetten door in het tabblad ‘Nog te doen’ >‘Salaris’.

Stap 2

Je kiest linksboven het bedrijf welke je wilt verlonen en rechtsboven de maand.

Stap 3

Selecteer het bedrijf en periode waarvoor je de mutaties voor de maand/loonperiode wilt invoeren en klik op de groene button ‘Rapporteer de salarismutaties <periode> - <jaar>’.

Het mutatieformulier voor de gekozen maand wordt aangemaakt.

Je ziet op dit formulier een aantal tabbladen, welke hieronder kort worden beschreven. Je kunt gedetailleerde informatie per tabblad vinden in de andere helpfiles, in deze map.

1. Contracten: hier zie je de nieuwe medewerkers welke deze maand starten, de medewerkers welke deze maand uit dienst gaan en de medewerkers waarvan het contract in deze maand is verlengt.
  2. Planning: In dit scherm zie je bovenin de nog goed te keuren mutaties rond overwerk, verlof en extra gewerkte uren en onder in het scherm de verzoeken welke reeds zijn goedgekeurd.
  3. Declaraties: In dit scherm zie je bovenin de nog goed te keuren onkostendeclaraties en onder in het scherm wat reeds is goedgekeurd.
  4. Wijzigingen: Hier vul je per medewerker de wijzigingen in welke voor de verschillende medewerkers moeten worden doorgevoerd.
  5. Mutaties: Hier zie je per medewerker de wijzigingen die voor de verschillende medewerkers al zijn doorgevoerd.
  6. Doorsturen: Hier krijg je een samenvatting, kunt u een algemene opmerking toevoegen en de betaaldatum invoeren.

Onze Salaris Experts kunnen aan het werk zodra je  in de laatste tabde betalingsdatum van de maand/loonperiode hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt.

Wanneer je iedere maand de stappen zorgvuldig doorloopt dan kan er niets fout gaan. Wij staan met veel plezier voor je klaar!