Hoe zet ik een nieuwe periode klaar?


Stap 1

Elke maand dien je in Bitcare de salarisronde klaar te zetten. Je kunt een nieuwe salarisronde klaarzetten door naar het volgende tabblad te gaan: "Nog te doen/Salaris".Stap 2

Je kiest linksboven het bedrijf welke je wilt verlonen en rechtsboven de maand.Stap 3
Wanneer er nog geen mutatieformulier is aangemaakt, kies je voor de groene button 'Rapporteer salaris wijzigingen jaar : maand'.Het mutatieformulier voor de gekozen maand wordt dan aangemaakt.

Je ziet op dit formulier een aantal tabbladen, welke hieronder kort worden beschreven. Je kunt gedetailleerde informatie per tabblad vinden in de andere helpfiles.


  1. Contracten: hier zie je de nieuwe medewerkers welke deze maand starten, de medewerkers welke deze maand uit dienst gaan en de medewerkers waarvan het contract in deze maand is verlengt.
  2. Planning: In dit scherm zie je bovenin de nog goed te keuren mutaties rond overwerk, verlof en extra gewerkte uren en onder in het scherm de verzoeken welke reeds zijn goedgekeurd.
  3. Declaraties: In dit scherm zie je bovenin de nog goed te keuren onkostendeclaraties en onder in het scherm wat reeds is goedgekeurd.
  4. Wijzigingen: Hier vul je per medewerker de wijzigingen in welke voor de verschillende medewerkers moeten worden doorgevoerd.
  5. Mutaties: Hier zie je per medewerker de wijzigingen die voor de verschillende medewerkers al zijn doorgevoerd.
  6. Doorsturen: Hier krijg je een samenvatting, kunt u een algemene opmerking toevoegen en de betaaldatum invoeren.