Tabblad wijzigingen, wat kan ik hier doen?

In het tabblad 'Wijzigingen' kun je eenmalige mutaties invullen per medewerker, welke de Full Service salaris administrateur voor je zal verwerken. Het gaat dus om mutaties welke je nog niet zelf hebt verwerkt in de arbeidsrelatie(s) van de medewerker(s).

Je kunt hierbij denken aan:

- eenmalige bonus;

- uitbetalen van extra uren welke niet zijn afgehandeld in het schema of middels flex plannen zijn ingevoerd;

- overwerk;

- salarisverhogingen;

- inhoudingen op het salaris zoals boetes, schades, personeelsaankopen;

- inhouding van een reeds uitbetaald voorschot.

Hoe voer je de wijzigingen in?

Stap 1

Eerst selecteer je de medewerker waar het om gaat. Dit doe je in het vak 'Selecteer een medewerker'.

Stap 2

Zodra je de eerst letters van de naam van de medewerker intypt, zal Bitcare een suggestie doen.

Stap 3

Klik op de naam en klik op 'Toevoegen'

Zodra je op 'Toevoegen' hebt geklikt, verschijnt er een regel onder de naam van de medewerker met 'Soort' 'Bedrag' en 'Toelichting'.

Wanneer je rechts op het plusteken klikt, verschijnen er invulvakjes, waar je de wijziging kunt invullen. Geef het volgende aan:

1. Bij 'Soort' geef je aan of het om een vergoeding of een inhouding gaat

2. Bij 'Bedrag' geef je aan hoeveel je wilt vergoeden of inhouden

3. Bij 'Toelichting' kun je een omschrijving opgeven welke op de loonstrook moet komen, of je kunt uitleggen wat de wijziging precies inhoudt, zodat we de wijziging juist kunnen doorvoeren.

Wanneer je wijzigingen voor meerdere medewerkers wilt toevoegen, dan dien je elke medewerker apart toe te voegen. Je voert de volgende naam in in het selectievak en u klikt daarna op 'Toevoegen'. Er zal weer een nieuwe regel worden aangemaakt voor de medewerker.

Je kunt wederom met het plusteken een regel toevoegen voor de medewerker voor het toevoegen van een wijziging. Voor elke wijziging maak je een aparte regel aan met het plusteken. Wanneer je 3 wijzigingen hebt voor een medewerker in 1 periode, dan klik je 3 keer op het plusteken om 3 regels aan te maken.

Indien je een wijziging hebt toegevoegd welke niet juist is, dan kun je de tekst en bedragen gewoon nog wijzigen in de invulvakjes.

Indien de wijziging verkeerd is en moet worden verwijderd, dan kun je achter de wijziging op het 'Minteken' klikken. Zodra je het minteken hebt ingeklikt, is de wijziging definitief weg.

Waneer je alle eenmalige wijzigingen hebt toegevoegd, klik je onderaan de pagina op 'Bewaar'.

Let op: De Full Service salaris administrateur gaat aan de hand van dit overzicht de wijzigingen voor je verwerken in de arbeidsrelaties van de medewerkers. Het toevoegen van wijzigingen in dit scherm heeft dus nog niet direct invloed op de berekeningen van de medewerkers. Zodra de Full Service salaris administrateur de wijzigingen voor je heeft verwerkt, zijn ze zichtbaar in de arbeidsrelatie en op de loonjournaalposten.