Plus/min uren overzetten naar het verlofsaldo

Wanneer je het opgebouwde plus/min saldo wilt opnemen, moet dit saldo eerst worden overgezet van het plus/min uren saldo naar het verlofsaldo. Hoe je dit doet, wordt in deze helpfile uitgelegd.

Stap 1

Ga naar het menu 'Planning' en tabblad 'Jaar' van de medewerker. Klik hier vervolgens op het plus-teken rechts bovenin.

Stap 2

Selecteer 'Plus uren' of 'Min uren'. Kies 'Plus uren' om het Plus/min uren saldo te verhogen en kies 'Min uren' om het saldo te verlagen.

Stap 3

Het volgende scherm verschijnt:

Stap 3

Vul de velden in:

- DatumHier vul je de datum in waar de plus/min uren komen te staan.

- TijdenGeef hier een begin- en eindtijd op van het saldo wat moet worden overgezet.

- Notitie: Voeg een notitie toe zodat je weet dat het om het plus/min saldo gaat dat overgezet wordt naar het verlofsaldo.

Voorbeeld: Wanneer een werknemer 4 plus-uren heeft en deze over wilt zetten naar het verlofsaldo, moet je kiezen voor 'Min uren'. Het moet immers van het plus/min saldo af om het vervolgens bij het verlofsaldo bij te boeken. Je selecteert de datum waarop je dit doet en geeft bij 'Tijden' aan om hoeveel uur het gaat, in dit geval wil je 4 uur overzetten, dan geeft u bij de 'Tijd van' 10:00 op en bij 'Tijd tot' 14:00 en laat u het veld voor de pauze leeg. Als notitie kunt u erbij zetten dat deze uren naar het verlofsaldo worden overgezet.

Stap 4

Bewaar de ingevoerde gegevens. Wanneer de aanvraag niet automatisch wordt goedgekeurd, kan deze goedgekeurd worden door degene die hiervoor gemachtigd is. Dit kan via Planning/Jaar.

Stap 5

Vervolgens gaat u naar hetzelfde plusje rechtsboven bij menu 'Planning' tabblad 'Jaar' en selecteert u ditmaal 'Correctie verlof'

Stap 6

In het scherm dat verschijnt voert u de datum in van de correctie, het aantal uur (in dit geval 4) en vervolgens een notitie om aan te geven dat deze correctie van het plus/min saldo is.