Hoe plan ik niet-groepsgebonden uren en uren voor de beleidsmedewerker? (pedagogische coach)

Per 1 januari 2019 zijn er twee verplichte taken bij gekomen:

1. de niet groepsgebonden uren
  2. de uren van de pedagogisch beleidsmedewerker/pedagogisch coach

Deze uren zijn niet gebonden aan de groep en tellen niet mee voor de BKR (kind-leidster ratio). Je dient wel aan te kunnen tonen dat de uren daadwerkelijk zijn gemaakt.

In deze helpfile leggen wij uit hoe je deze uren het beste kunt plannen binnen Bitcare.

Stap 1

Ga naar de instellingen van de organisatie.

Stap 2

Maak een nieuwe locatie aan, door op het plusteken te klikken.

Geef de locatie een naam, bijvoorbeeld 'Overige werkzaamheden'

Stap 3

Maak binnen de nieuwe locatie de nieuwe groepen aan, door op het plusteken te klikken.

De groepen die je kunt toevoegen zijn 'Beleids- en coachwerkzaamheden 'Niet-groepsgebonden taken' en 'Kantoor'.

Stap 4

Maak ook gelijknamige afdelingen aan, dit doe je door terug te navigeren naar de 'Algemene instellingen'.

Voeg de afdelingen toe die je nodig hebt.

Stap 5

Wanneer de locatie en groepen zijn aangemaakt, kun je de medewerkers gaan plannen.

Ga hiervoor naar de arbeidsrelatie van de medewerker toe en klik op het kopje 'Planning'.

Kies vervolgens voor 'Planning stoppen' en klik op volgende.

Geef de planning vervolgens 31 december 2018 als einddatum.

Stap 6

Kies daarna voor het plusteken om een nieuw vast rooster toe te voegen vanaf 1 januari 2019.

Maak nu de regels aan:

1. het rooster voor op de groep
  2. het rooster voor de coaching- en beleidsuren
  3. het rooster voor de niet-groepsgebonden taken

Stap 7

Je kunt de nieuwe planning terug zien in het schema.

Stap 8

Je kunt nu rapporten uitdraaien op basis van de planningen op de locatie/afdelingen. Bijvoorbeeld rapport 'Personeel planning (locatie).