Hoe verstuur ik de aanwezigheden naar Kind & Gezin?

Als kinderopvangorganisatie in België kun je vanuit Bitcare de aanwezigheden doorsturen naar Kind & Gezin. In onze helpfile 'Waar moet ik op letten voor een juiste koppeling naar Kind & Gezin?' wordt uitgelegd wat je moet doen om de aanwezigheden correct aan te leveren bij Kind & Gezin.

Stap 1

De eerste stap is het in- en uitklokken van de kinderen op de iPad. Hoe je kinderen kunt in- en uitklokken wordt uitgelegd in onze YouTube video.

Stap 2

Nadat je de aanwezigheden hebt ingevoerd kun je het bestand gaan opmaken. Open hiervoor het tabblad 'Financieel'.

Stap 3

Klik vervolgens bovenin op het kopje 'Kind en Gezin'.

Stap 4

Klik rechtsboven op het '+' om een nieuw bestand met aanwezigheden aan te maken.

Stap 5

Selecteer vervolgens de locatie, de maand, het jaartal en klik op 'Create'. Je bestand wordt vervolgens aangemaakt. Wacht even en klik op het 'Ververs' icoon linksboven (boven het veld datum).

Stap 6

Vervolgens verschijnt het bestand in de lijst om te controleren. Je ziet het aantal kinderen en het aantal registraties van de geselecteerde locatie in de betreffende maand.

Stap 7

Wanneer je in de kolom 'Periode' op de maand klikt (in dit geval Januari 2019), kun je het bestand ook nog eens controleren. Je ziet hier direct of er nog persoonlijke gegevens van een kind ontbreken. Wanneer je op de naam van het kind klikt klapt een overzicht uit van alle geregistreerde dagen in de geselecteerde maand.

Stap 8

In stap 7 zie je een voorbeeld van de aanwezigheden. Mochten hier gegevens ontbreken dien je deze aan te vullen in het persoonlijk profiel van het kind. Daarna dien je het bestand opnieuw aan te maken en wederom te controleren.

Stap 9

Wanneer het document correct is druk je rechtsonder op 'Sluiten' en klik je op 'Verstuur' om het document te versturen naar Kind & Gezin.