Digitaal ondertekenen van fiscale attesten

Het is mogelijk om vanuit Bitcare de fiscale attesten aan te maken. Onderdeel van de fiscale attesten is het ondertekenen van ieder attest. Om dit eenvoudiger te maken kun je een digitale ondertekening instellen. Hierdoor wordt op ieder fiscaal attest de handtekening automatisch toegevoegd. Onderstaand wordt uitgelegd hoe je de handtekening voor het fiscaal attest kunt instellen.

Let op: per organisatie kan er maar één handtekening ingesteld worden van de vertegenwoordiger van de opvangvoorziening voor het fiscaal attest.

Stap 1

Zorg allereerst dat je op je computer of laptop een afbeelding hebt van de handtekening die je wilt invoegen. Voor een goed en helder resultaat kun je het beste een afbeelding van de handtekening met volledig witte achtergrond gebruiken. Zie het voorbeeld hieronder:

Stap 2

Ga naar app.bitcare.com of klik linksboven op 'Home'.

Stap 3

Open de 'Instellingen'.

Stap 4

Klik binnen de instellingen op het kopje 'Handtekening fiscaal attest'.

Stap 5

Klik op de grote '+' of rechtsboven op het '+' om de handtekening toe te voegen.

Stap 6

Nadat je dit hebt gedaan klik je op 'Home' en vervolgens op 'Rapporten'.

Stap 7

Klik op het rapport 'Fiscaal attest'.

Stap 8

Selecteer de locatie, het jaar, over welke periode het attest gemaakt dient te worden en welke handtekening(en) in het fiscaal attest moeten staan.

Stap 9

Klik op 'Verversen' en open de fiscale attesten binnen het tabblad 'Documenten'.