Aanpassing ziekmeldingsproces van kinderen per mei 2023

Vereenvoudiging ziekmeldingsproces van kinderen (per mei 2023)

Op basis van feedback uit de markt hebben wij het ziekmeldingsproces van kinderen vereenvoudigd. Zo heb jij nog meer grip en controle op de planning.

Het volgende is aangepast:
  1. De ziekmelding is altijd ‘afgehandeld’, er is dus geen betermelding meer nodig.
  2. De 'verwachte hersteldatum' is de 'betermelddatum'.
  3. Als de 'verwachte hersteldatum' leeg is, dan is het kind voor één dag ziek gemeld.
  4. Als de 'verwachte hersteldatum' wel ingevuld is dan is dat direct de ‘betermelding'.
  5. Mocht een kind langer ziek zijn, dan kan de opvang de ziekmelding bewerken (langer of korter maken).
Let op: momenteel is het wel nog mogelijk om historische ziekte beter te melden. Deze knop zal eind juni 2023 verdwijnen.

Belangrijk voor ouders:
  1. Toegevoegde ziekte is niet aan te passen of te verwijderen door de ouder.
  2. Wanneer je kind langer ziek is dan verwacht, voeg je een nieuwe ziekmelding toe via de Bitcare Ouder App.
  3. Wanneer je kind korter ziek is dan verwacht, contacteer je de kinderopvang. Deze heeft namelijk rekening gehouden met een langere ziekteperiode in de planning.
Voor meer uitleg over ziekte via de Bitcare Ouder App klik hier.