Fiscaal attest aanmaken

Het is mogelijk om vanuit Bitcare de fiscale attesten aan te maken. Deze attesten kun je via Bitcare:
- bewaren bij de kind documenten
- mailen naar ouders

Onderdeel van de fiscale attesten is het ondertekenen van ieder attest. Wanneer je de fiscaal attesten niet handmatig wilt ondertekenen, maar automatisch wilt ondertekenen, klik dan hier.

Om de fiscale attesten aan te maken volg je onderstaande stappen:

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik op 'Start'.

Stap 2
Klik vervolgens op 'Rapporten'.

Stap 3
We gaan eerst een testdocument aanmaken met alle fiscaal attesten welke je kunt controleren.
Klik hiervoor onder het kopje 'Kind en Gezin' op het rapport 'Fiscaal attest alle kinderen - Concept'.

- Selecteer één of alle locaties
- Het jaar
- Over welke periode het attest gemaakt dient te worden
- Geef aan (indien gewenst) of je de handtekening van  Kind en Gezin op het attest wilt
- Geef aan (indien gewenst) of je de handtekening van de vertegenwoordiger op het attest wilt

Stap 4
Klik op 'Genereer rapport' voor de concepten van de fiscale attesten.

Stap 5
De concepten zijn terug te vinden onder het tabblad 'Documenten'. Open het document om de fiscale attesten te controleren.

Stap 6
Na de controle maak je de definitieve fiscale attesten aan.
Ga terug naar het tabblad 'Rapporten'.

Stap 7
Klik op het rapport 'Fiscaal attest alle kinderen - Definitief'.

Stap 8
- Selecteer één of alle locaties.
- Het jaar.
- Over welke periode het attest gemaakt dient te worden
- Geef aan (indien gewenst) of je de handtekening van  Kind en Gezin op het attest wilt
- Geef aan (indien gewenst) of je de handtekening van de vertegenwoordiger op het attest wilt
- Geef aan (indien gewenst) of je het fiscaal attest bij het kind in de documenten wilt bewaren
- Geef aan (indien gewenst) of je het fiscaal attest wilt mailen naar de ouders

Stap 9
Klik vervolgens op 'Genereer rapport'.

Stap 10
De fiscale attesten zijn nu definitief. Je kunt deze terugvinden bij de documenten van het kind en ze zijn (indien gewenst) ook gemaild naar de ouders.

Het is in Bitcare ook mogelijk om voor een enkel kind een fiscaal attest aan te maken. Ga hiervoor naar het tabblad 'Rapporten' en kies onder het kopje 'Kind en Gezin' deze optie.

Doorloop hiervoor dezelfde stappen als bovenstaand voor het aanmaken van het fiscaal attest van een enkel kind.