Hoe maak in een nieuwe groepslogin aan?

Hoe maak ik een groepslogin aan?

Voor het werken met de iPad is het handig om te werken met een groepsaccount. Het grote voordeel hiervan is dat iedereen inlogt op dezelfde wijze op de iPad en er geen verschillende inlog accounts voor de iPad gebruikt hoeven te worden. U dient deze eenmalig aan te maken

Een groepsinlog bestaat uit de volgende stappen:

1. E-mail adres aanmaken
2. Groepslogin aanmaken in Bitcare
3. Rol aan de groepslogin toewijzen
4. Groepslogin uitnodigen
5. Uitnodiging accepteren1. E-mail adres aanmaken

Stap 1

Om met een groepslogin in te loggen op de iPad dient een algemeen (nieuw) mailadres aangemaakt te worden. Wij adviseren om deze bijvoorbeeld appeltjes@groepslogin.com te noemen. Kies voor de aanmaak van een nieuw mailadres uit de opties hieronder. Door op de link te klikken kunt een nieuw mailadres aanmaken. 


2. Groepslogin aanmaken in Bitcare

Stap 1

Log in bij Bitcare met uw huidige eigen account. Ga hiervoor naar: https://app.bitcare.com/.

Stap 2

Klik op het symbool 'Medewerkers'. Je komt nu terecht bij 'Mensen' in het menu aan de linkerzijde.

Stap 3

Klik op het kopje 'Groep' en klik op de '+'.

Stap 4

Voer een naam en e-mailadres in.

Stap 5

Klik op bewaar.
3. Rol aan de groepslogin toewijzen

Voordat u de groepslogin uit kunt nodigen is het verstandig om deze groepslogin eerst een rol toe te kennen. Wij adviseren voor de groepslogin gebruik te maken van de rol 'Pedagogisch medewerker'. Met deze rol valt namelijk prima mee te werken op de iPad. U kunt ook aangeven of de groepslogin alleen op locatie niveau of op organisatie niveau gegevens in mogen voeren. Dit gaat als volgt:
Stap 1

Log in bij Bitcare met uw huidige eigen account. Ga hiervoor naar: https://app.bitcare.com/.

Stap 2

Klik op het symbool 'Medewerkers'. Je komt nu terecht bij 'Mensen' in het menu aan de linkerzijde.

Stap 3

Klik op het kopje 'Groep' en ga naar de groep waaraan je een rol wilt toekennen.

Stap 4 
Klik onder het kopje 'Rollen' op '+'. In het scherm dat verschijnt kun je de volgende gegevens invullen.

'Locatie': Hier kun je instellen of de groepslogin autorisatie voor één of alle locaties krijgt. Mocht je de groep autorisatie willen geven over meerdere locaties, maar niet alle, dan kun je dit doen door een nieuwe rol toe te voegen.
'Rol': Dit is de rol die de groepslogin krijgt. Meer informatie kun je vinden in deze helpfile: Rollen & Rechten in Bitcare
'Van / Tot': Hier kun je een begin- en einddatum van de rol instellen.

4. Groepslogin uitnodigen

Stap 1

De laatste stap is het uitnodigen van de groepslogin. Klik hiervoor op 'Mensen' en vervolgens op het tabblad 'Groep'. Klik op de naam van de groep om naar het profiel van de groep te gaan.

Stap 2

Bovenaan onder de naam van het account klikt u vervolgens op 'Uitnodigen voor toegang'. U voert het e-mailadres van de groepslogin in en ontvangt een uitnodigingsmail met een activatie-link om in te loggen.


5. Uitnodiging accepteren

Open uw mail waar u de uitnodigingsmail met activatie-link om in te loggen naar toe heeft gestuurd. Klik op de link en selecteer één van de opties waar u het groepsaccount op heeft. U kunt kiezen uit Google, Microsoft of Facebook. Wanneer u de 'Algemene voorwaarden' accepteert is het groepsaccount succesvol aangemaakt.


Voor het downloaden van de App voor op de iPad verwijzen wij u graag door naar de volgende help file: Hoe download ik de Ipad app voor op de werkvloer?


  • Related Articles

  • iPad uitleg voor pedagogisch medewerkers

   In de bijlage vind je een handig document met uitleg voor de pedagogisch medewerkers over het werken met de iPad op de werkvloer. Wij adviseren om deze te delen met de leidsters op de groep(en).
  • Afspraken voor pedagogisch medewerkers over het gebruik van de iPad

   In de bijlage vind je een aantal afspraken die opgesteld zijn voor pedagogisch medewerkers ten aanzien van het werken met de iPad op de groep.  Medewerkers krijgen veel nieuwe mogelijkheden met Bitcare en het is belangrijk hier op een ...
  • Video: iPad uitleg voor pedagogisch medewerkers

   In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de iPad app werkt voor pedagogisch medewerkers. Super handig als jullie net begonnen zijn met Bitcare of als jullie een nieuwe medewerker in dienst hebben aan wie je dit graag uit zou willen leggen.
  • Hoe download ik de Bitcare app voor de iPad (werkvloer)?

   De Bitcare app voor de werkvloer is te downloaden in de App Store. Let op: de Bitcare app voor de werkvloer werkt alleen op de volgende devices: - Alle iPads vanaf de iPad 2  - Alle iPhones vanaf de iPhone 4(S)  Je kunt de app in de App Store ...
  • Ik kan niet inloggen op de Bitcare app

   Wanneer je niet kunt inloggen op de Bitcare app kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn: Verkeerde app geïnstalleerd Het kan voorkomen dat je momenteel gebruik maakt van de verkeerde app. In de App Store zijn drie verschillende apps te ...