Hoe maak in een nieuwe groepslogin aan?

Hoe maak ik een groepslogin aan?

Voor het werken op de iPad is het handig om te werken met een groepsaccount. Het grote voordeel hiervan is dat iedereen dezelfde inloggegevens kan gebruiken en er dus geen verschillende inlogaccounts voor de iPad nodig zijn. Je hoeft deze groepslogin maar eenmalig aan te maken.

Het aanmaken van de groepslogin bestaat uit de volgende stappen:

1. E-mailadres aanmaken
2. Groepslogin aanmaken in Bitcare
3. Rol aan de groepslogin toewijzen
4. Groepslogin uitnodigen
5. Uitnodiging accepteren

1. E-mailadres aanmaken

Om met een groepslogin in te loggen op de iPad dient een algemeen (nieuw) mailadres aangemaakt te worden. Wij adviseren om deze een algemene naam te geven, bijvoorbeeld appeltjesgroep@groepslogin.com. Kies voor de aanmaak van een nieuw mailadres één van de drie opties hieronder. Door op de link te klikken ga je direct naar de pagina waar je een nieuw mailadres kunt aanmaken.

2. Groepslogin aanmaken in Bitcare

1. Log in bij Bitcare met je huidige eigen account. Ga hiervoor naar: https://app.bitcare.com/.

2. Klik op het symbool 'Medewerkers'. Je komt nu terecht bij 'Mensen' in het menu aan de linkerzijde.

3. Klik bovenaan op het kopje 'Groep' en klik daarna rechtsboven op de '+'.

4. Voer een naam en het bij Stap 1 aangemaakte e-mailadres in.

5. Klik op bewaar.

3. Rol aan de groepslogin toewijzen

Voordat je de groepslogin uit kunt nodigen is het verstandig om deze groepslogin eerst een rol toe te kennen. Wij adviseren voor de groepslogin gebruik te maken van de rol 'Pedagogisch medewerker'. Met deze rol valt namelijk prima te werken op de iPad. Je kunt ook aangeven of de groepslogin alleen op locatieniveau of ook op organisatieniveau de rol krijgt toegedeeld. Dit gaat als volgt:

1. Log in bij Bitcare met uw huidige eigen account. Ga hiervoor naar:
https://app.bitcare.com/.

2. Klik op het symbool 'Medewerkers'. Je komt nu terecht bij 'Mensen' in het menu aan de linkerzijde.

3. Klik op het kopje 'Groep' en selecteer de groep waaraan je een rol wilt toekennen.

4. Klik onder het kopje 'Rollen' op '+'. In het scherm dat verschijnt kun je de volgende gegevens invullen.

Locatie: Hier kun je instellen of de groepslogin de rol krijgt toegewezen voor één locatie of voor het gehele bedrijf (alle locaties). Als je de groepslogin autorisatie wilt geven tot meerdere locaties, maar niet alle, dan kun je dit doen door een nieuwe rol toe te voegen voor de extra locatie(s).
Rol: Dit is de rol die de groepslogin krijgt. Zoals eerder aangegeven adviseren wij voor een groepslogin de rol 'Pedagogisch medewerker', maar andere rollen zijn natuurlijk ook mogelijk. Meer informatie kun je vinden in deze helpfile: Rollen & Rechten in Bitcare
Van / Tot: Hier kun je een begin- en einddatum voor de rol instellen.

4. Groepslogin uitnodigen

1. De laatste stap is het uitnodigen van de groepslogin. Klik hiervoor op 'Mensen' en vervolgens op het tabblad 'Groep'. Klik op de naam van de groep om naar het profiel van de groep te gaan.

2. Onder de naam van het account klik je vervolgens op 'Uitnodigen voor toegang'. Vul het e-mailadres van de groepslogin in en klik op 'Bewaar' om de e-mail met de uitnodiging te verzenden.

5. Uitnodiging accepteren

Open de mail waar de uitnodigingsmail met de activatielink naar is verstuurd. Klik op de link en selecteer de optie waar je het e-mailadres hebt aangemaakt. Je kunt kiezen uit Google-, Apple- of Microsoft. Na het accepteren van de Algemene voorwaarden is het groepsaccount succesvol aangemaakt.

Voor het downloaden van de App voor op de iPad verwijzen wij je graag naar de volgende helpfile: Hoe download ik de Ipad app voor op de werkvloer?