Hoe bereken ik de 'maand uren' voor een kind met een vast maandbedrag? (= knop 'Rekenhulp')

Hoe bereken ik de 'maand uren' voor een kind met een vast maandbedrag? (= knop 'Rekenhulp')

Je kan de 'maand uren' voor de vaste maandprijs berekenen met behulp van de ingebouwde 'Rekenhulp'.
Let op: De rekenhulp verschijnt alleen wanneer je in de prijs de eenheid 'Maand' hebt geselecteerd.

De 'rekenhulp' vind je op 3 verschillende plekken in Bitcare, maar werkt altijd hetzelfde:
1. Bij de aanmaak van een kind.
2. Bij het bewerken/toevoegen van een nieuwe maandprijs bij het kind via 'Contracten'.
3. Bij de aanmaak van een nieuw contract bij het kind.

Rekenhulp voor berekening maand uren

Onderstaand vind je een voorbeeld bij het bewerken/toevoegen van een nieuwe maandprijs.

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'. Klik vervolgens op 'Kinderen'.

Stap 2
Klik op het tabblad 'Prijzen'.

Stap 3
Klik op het '+' om een prijs toe te voegen of op het potlood achter de huidige prijs om bijvoorbeeld de prijs vanaf een bepaalde datum te wijzigen.

Stap 4
Wanneer je de 'Factuur eenheid' op 'Maand' hebt staan verschijnt de 'Rekenhulp' knop.

Stap 5
Vervolgens krijg je een berekening te zien per planningsregel. Wanneer er een planning gekoppeld is aan een 40 schoolweken pakket, wordt automatisch uitgerekend hoeveel uur dit gemiddeld per maand is. Selecteer de planningsregel(s) die je wilt meenemen in de vaste maandprijs en klik op 'Bewaar'.

De rekenregel: (aantal uren per week* aantal weken van het planningspakket) / 12 maanden = aantal maand uren

In deze helpfile wordt uitgelegd hoe je contract pakketten kunt aanmaken en koppelen aan de planning van een kind.

Stap 6
Nadat je op 'Bewaar' hebt geklikt wordt de maandprijs automatisch berekend op basis van het aantal uur en de uurprijs. Klik op 'Bewaar' om de maandprijs te bewaren.