Hoe kan ik in één keer meerdere prijzen aanpassen voor kinderen? (prijsverhoging)

Hoe kan ik in één keer meerdere prijzen aanpassen voor kinderen? (prijsverhoging)

Mocht je een nieuw tarief gaan hanteren (bijvoorbeeld in het nieuwe jaar) en dit niet per kind in willen stellen dan kan je in één keer alle prijzen verhogen met Bitcare. In deze helpfile leggen we uit hoe je het uurtarief kan verhogen.

Kijk je liever de video klik dan hier: Prijswijziging doorvoeren voor meerdere kinderen tegelijk

Hulp nodig?
Heb je liever dat wij (Bitcare) de prijzen voor je verhogen, dan kan dat.
Onderstaand vind je de eenmalige kosten hiervoor:
  1. 1 of 2 locaties voor 69,- euro excl. btw
  2. 3 of meer locaties vanaf 125,- euro excl. btw
Voor meer informatie hierover neem contact op via help@bitcare.com.

Prijzen in één keer verhogen voor alle kinderen

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik op 'Start'.

Stap 2
Klik op de homepagina op 'Instellingen'.

Stap 3
Vervolgens klik je links in het menu op de locatie waarvoor je de instellingen wilt wijzigen.

Stap 4
Klik bovenin op het kopje 'Prijzen'.

Stap 5
Door op 'Prijzen bijwerken' te klikken kan je de prijs voor meerdere (huidige) kinderen aanpassen.

Let op: bij verschillende uurprijzen voor bijvoorbeeld het KDV en de BSO kan je deze handeling herhalen per locatie.

Stap 6
Selecteer om welke aanwezigheidsprijs ('Aanwezigheid' of de 'Extra aanwezigheid') het gaat en stel de nieuwe prijs en ingangsdatum in.

BELANGRIJK!: begin altijd met de hoogste prijs. Wij raden dit aan omdat alle prijzen van dezelfde waarde worden veranderd.

Voorbeeld:
Stel jullie opvang heeft een prijs van € 8,00 en een prijs van € 8,50 en je wilt alle prijzen verhogen met € 0,50. Wanneer je begint met de prijs van € 8,00 te verhogen naar € 8,50 en daarna de prijzen van € 8,50 naar € 9,00 dan neemt Bitcare alle prijzen mee in deze tweede verhoging. Dus ook de al verhoogde prijzen van € 8,00 naar € 8,50. Begin daarom altijd met de hoogste prijs.

Let op: wanneer de huidige prijs €8,75 is en je verhoogt deze naar €8,90, dan worden alle huidige prijzen van €8,75 aangepast per de geselecteerde datum. Dit betekent dat de oude prijzen nog gewoon zichtbaar blijven, maar na de ingevoerde datum niet meer geldig zijn. Deze prijzen worden dan historisch. De nieuwe prijzen zijn de toekomstige prijzen.

Stap 7
Klik op 'Volgende' en klik op 'Bewaar'.
Je hebt nu de prijzen van de huidige kinderen van de geselecteerde locatie aangepast.

Stap 8
Via het 'Rapport' > 'Prijslijst' kun je controleren of de prijzen van de huidige kinderen juist zijn aangepast.
Let op: selecteer de juiste maand voor dit rapport, dit is de maand wanneer de nieuwe prijzen gaan gelden.

Stap 9
Vergeet niet om de handeling te herhalen voor je andere tarieven (bv. extra aanwezigheid) en de eventuele andere locaties.

Nieuwe prijzen voor de nieuwe toekomstige kinderen standaard instellen

Voor de kinderen die nu op de opvang zitten zijn de prijzen aangepast naar het nieuwe tarief. Echter wanneer je een nieuw kind gaat toevoegen staat de oude prijs er nog. Dit kan je als volgt aanpassen zodat standaard het juiste tarief getoond wordt.

Stap 1
Navigeer naar de 'Algemene instellingen'.

Stap 2
Klik op 'Contract pakketten'.

Stap 3
Pas de 'aanwezigheid en extra aanwezigheid prijzen' aan naar de nieuwe tarieven middels het potloodje. Zo wordt in Bitcare altijd het juiste nieuwe tarief getoond.

Let op: vergeet niet voor alle contract pakketten de prijzen naar het nieuwe tarief aan te passen middels het potloodje.

Geen contract pakketten, maar wil je deze wel? Bekijk dan onze helpfile: 'Contract pakketten' instellen en koppelen aan uurprijzen

Indien je geen contract pakketten hebt staan of dat niet wil, dan staan jouw standaard prijzen in de locatie instellingen. Dit pas je als volgt aan.

Stap 1
Klik in de Instellingen op de locatie naam.

Stap 2
Voeg bij de nieuwe prijzen voor zowel de 'Aanwezigheid' als 'Extra aanwezigheid' in. Wanneer dit juist ingevoerd is en je hebt het gecontroleerd, kan je rechts onderin op 'bewaar' klikken.