Hoe en waar kan ik de profiel- en adreswijzigingen van kinderen en medewerkers goed- of afkeuren?

Hoe kan ik profielwijzigingen bij kinderen en medewerkers goed- of afkeuren?

Ouders en medewerkers van de opvang kunnen adresgegevens en overige persoonlijke gegevens van een kind wijzigen via de Ouder App en via de website. De administratie van de kinderopvang moet deze wijzigingen altijd eerst nog goed- of afkeuren voordat de wijzigingen worden doorgevoerd. Zo kan een ouder nu bijvoorbeeld al een toekomstige adreswijziging doorgeven. In de Medewerker App (Bitcare voor Medewerkers) kan het personeel ook eigen profielwijzigingen doorgeven.

Voor het wijzigen van profielgegevens door ouders verwijzen wij je door naar de volgende helpfile: Hoe kan ik als ouder adres en profielgegevens wijzigen?

Goedkeuren van profielwijzigingen

Stap 1

Log in op app.bitcare.com of klik op 'Start' als je al ingelogd bent.

Stap 2
Klik op 'Nog te doen' op de startpagina.

Stap 3
Bovenin de menubalk vind je de 'Profielwijzigingen'. Klik hierop om alle wijzigingen die ingevoerd zijn door de ouders of door medewerkers met de rol 'pedagogisch medewerker' in te zien:

Let op:
  1. Je ontvangt als kinderopvang geen notificatie van adres- en profielwijzigingen die zijn aangevraagd door de ouder. Wij raden daarom aan om de profielwijzigingen regelmatig na te lopen.
  2. Wanneer iemand met de rol 'administratief medewerker' of hoger een wijziging maakt, wordt de wijziging automatisch goedgekeurd. Er is dus géén verdere goedkeuring benodigd.
  3. Bij een toekomstige adreswijziging wordt het nieuwe adres pas zichtbaar op de ingangsdatum.

Stap 4

= Bewerken van een profielwijziging

= Goed- of afkeuren van een profielwijziging

= Annuleren van een profielwijziging

= Verwijderen van een profielwijziging

Op het scherm zie je wat er gewijzigd wordt en je kunt eventueel ook een notitie toevoegen.

Let op: de ouder kan in de Ouder App en op de website zien dat de gegevens zijn aangepast. De ouder krijgt hier ook een melding van.

Een adreswijziging gelijk doorvoeren bij relaties van het kind:
Je kunt een adreswijziging bij het goedkeuren ook direct doorvoeren bij de relaties van het kind (bijvoorbeeld de vader, moeder, broer of zus). Vink hiervoor de relaties aan waarbij je de adreswijziging ook door wilt voeren en klik op 'Goedkeuren'.

Stap 5
In het kindprofiel kun je alle gemaakte wijzigingen inzien bij het tabje 'Profiel' > 'Logboek' > 'Aanpassingen'.
Hier vind je de naam van de aanvrager en goedkeurder, maar ook de datums van aanvraag en goedkeuring. Je hebt dus altijd het overzicht wie, wat en wanneer heeft gewijzigd.