Hoe maak ik wijzigingen in een contractsjabloon?

Het kan nodig zijn om een bestaand contractsjabloon te wijzigen, omdat de gegevens hierin niet meer up-to-date zijn. Hoe je dat doet, lees je in deze helpfile.

1. Het contractsjabloon downloaden

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'. Klik op de naam van je organisatie en kies hierna voor 'Documenten'. Als hier veel documenten opgeslagen zijn kun je met het drop-downmenu eventueel filteren op het documenttype 'Contract sjabloon'.

Stap 2
Klik op het 'wolkje' aan de rechterkant om het contractsjabloon te downloaden.

2. Het contractsjabloon wijzigen

Stap 1
Een contractsjabloon is altijd een Word-bestand (.docx). Open het bestand in Microsoft Word en maak de gewenste wijzigingen, vergeet niet om het document op te slaan op je computer.
Indien nodig, kun je ook de merge tags in het document nog wijzigen. Meer informatie hierover kun je vinden in de volgende helpfile: Hoe gebruik ik merge tags?

Stap 2
Als de wijzigingen naar wens zijn, kan het sjabloon worden teruggeplaatst bij 'Documenten' door op het 'plusje' rechtsboven te klikken. Voer de titel in en selecteer het documenttype. De velden 'Referentie' en 'Vervaldatum' mogen leeg worden gelaten. Ook kun je met de 'vinkjes' selecteren voor wie het document zichtbaar is binnen Bitcare. Kies vervolgens voor 'Bestanden toevoegen' om het contractsjabloon weer toe te voegen aan 'Documenten'.

3. Het contractsjabloon testen

Bij elke wijziging van een contractsjabloon is het aan te raden om het sjabloon te testen. Dit kan in het kindprofiel op twee manieren, te weten via 'Documenten' en via 'Contracten'. Hieronder beschrijven we de manier via 'Documenten':

Stap 1
Ga naar het kindprofiel en klik op 'Documenten'. Vervolgens klik je rechtsboven op het 'plusje' en kies je voor 'Maak een document van een sjabloon'.

Stap 2
Kies het contractsjabloon wat je hebt gewijzigd en selecteer het contract. Ook is het van belang de zogenaamde referentiedatum in te vullen. Je kunt hier het beste de startdatum van de vaste planning kiezen. Klik vervolgens op 'Bewaar'.

Stap 3
Het contract op basis van het gewijzigde contractsjabloon is nu te vinden bij 'Documenten' in het kindprofiel. Klik op het document om het in te zien en controleer of de wijzigingen correct zijn doorgevoerd.