Hoe maak je het incassobestand aan?

Met Bitcare kan je zelf factureren en een incassobestand genereren. Hieronder zie je de stappen die je moet doorlopen om het incasso bestand aan te maken.

Stap 1
Ga naar het tabblad 'Financieel' binnen de organisatie.

Stap 2
Klik op het kopje 'Incasso' en selecteer de '+' om een nieuw incassobestand aan te maken.

Stap 3

Selecteer het juiste bedrijf, bankrekening-nummer, locatie en maand.

Stap 4
Er staan automatisch blauwe vinkjes bij de 'Nieuwe en Herhalende incasso's ' dit kan je zo laten staan. Met nieuwe incasso's worden de facturen bedoeld die nog niet eerder zijn geïncasseerd. Herhalende incasso's gaat dus over rekeningen waarbij al eerder een incasso is gedaan. Wanneer je eerdere incassobestand niet volledig was en nog niet is verwerkt bij de bank kan je een nieuw bestand aanmaken. Om de facturen die al op geïncasseerd staan mee te nemen in het nieuwe bestand is het belangrijk ook het vinkje aan bij 'Inclusief al geïncasseerde facturen' aan te zetten. Wanneer je een nieuw incassobestand aanmaakt wordt de factuurstatus gewijzigd van 'Open' naar 'Geïncasseerd'.

Stap 5
Als je op 'volgende' klikt gaat het systeem laden en laat als eerst de 'Initiele (nieuwe) incasso's' zien. Hier kan je zien welke facturen er voor het eerst mee gaan met de incasso. Wanneer deze facturen goed zijn, kan je nogmaals op 'Volgende' klikken. Nu krijg je de herhalende incasso's te zien. Indien er facturen tussen staan die niet meer geïncasseerd hoeven te worden, dan kun je deze uitvinken. Wanneer je dit allemaal gecontroleerd hebt klik je nogmaals op 'volgende'.

Stap 6
In het laatste scherm krijg je de incassodatum te zien. Deze datum dient minimaal 2 dagen in de toekomst te staan, zodat de bank het goed kan verwerken. Verder staat er in het scherm hoeveel eerste en herhalende incasso's je hebt geselecteerd.
Controleer het totaal bedrag nogmaals.
Verder heb je de mogelijkheid om een tekst toe te voegen op de incasso. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:
'Incasso Kinderopvang Bitcare Januari 2021 01-01-2021 - 31-01-2021'

Stap 7
Klik op Genereer en vervolgens is het incassobestand aangemaakt en kan je het vinden bij Financieel en het kopje 'Incasso' of bij 'Documenten'.

Het document wat u kan vinden bij het kopje 'Documenten' kunt u vervolgens uploaden bij de bank.

Mocht het incassobestand wat je zojuist gemaakt hebt niet kloppen? In de volgende helpfile staan de meest voorkomende zaken waar dit aan kan liggen.