Nieuwe planning - april 2022

Nieuwe planning - april 2022

Met trots presenteren wij vandaag onze nieuwe planning aan jou! Eenvoudig en efficiënt plannen is van cruciaal belang in de kinderopvang. Om deze reden hebben wij de planning versneld en nog overzichtelijker gemaakt. Plannen met Bitcare wordt op deze manier nog makkelijker en leuker!

Benieuwd wat er nieuw en verbeterd is? Je leest en ziet het hieronder.


Nieuwe planning

 1. De snelheid is aanzienlijk verbeterd.
Wij maken het jou graag gemakkelijk. Daarbij hoort een razendsnelle planning. Dit zal je niet alleen merken doordat de 'Dag/Week/Maand planning' sneller ingeladen wordt, maar ook doordat je sneller wijzigingen kunt doorvoeren. Denk hierbij aan het toevoegen van een extra dag of deze goed/afkeuren. 


 1. Uitvergroten planning
Met het onderstaande icoon kun je de planning vergroten. Zo heb jij nog meer overzicht.
 1. Dagen en datum toegevoegd in de maandplanning
 1. De balk met kindaantallen blijft altijd zichtbaar tijdens het scrollen
Zo kun je altijd direct zien hoeveel kinderen er zijn en hoef je minder heen en weer te scrollen. 1. Geen ochtend en middag meer in de 'Week en Maand planning', maar de exacte tijden.
Hierdoor heb je nog meer details in de planning en kan je preciezer bekijken of er bijvoorbeeld een medewerker slechts voor 1 uurtje ingepland moet worden. Door niet meer vast te houden aan de tijden van de ochtend en middag kunnen we ook direct de 3-uur regeling (afwijking van BKR) inzichtelijk maken.  1. 'Reserveringen' zijn vanaf nu grijs gekleurd
Voorheen waren deze reserveringen dezelfde kleur als een vast plan. Hierdoor waren reserveringen moeilijk te onderscheiden. Om deze reden hebben wij dit aangepast en gekozen om reserveringen grijs te tonen in de planning. Let op: Je moet hiervoor wel het vakje 'Inclusief reserveringen' voor aanvinken. 
 1. De tijden worden getoond in de balkjes bij de kind- en medewerkers aantallen.
Naast het ratio wordt nu ook de geplande tijd getoond in de balkjes van de kind- en medewerkers aantallen. Zo zie jij op elk tijdstip precies het aantal geplande kinderen en medewerkers en hoef je zelf niet meer te zoeken.


 1. Bij een dagdeel verlof of ziekte, wordt nu ook de tijd getoond. 1. Indien de tijd niet in het balkje past, dan kan je direct de tijd zien door met je muis op het balkje te gaan staan. 1. Nieuw filter 'Toon alleen geplande kinderen'.
Dit filter is speciaal ontwikkeld voor grotere groepen. Zo hoef je minder te scrollen, omdat je de niet-geplande kinderen niet meer ziet.
 1. Nieuw filter 'Toon weekend in weekoverzicht'.
Ben je open in het weekend? Gebruik dan deze filter. 

 1. Ruilicoon ⇄ toegevoegd aan de ruiling.
Zo weet jij in één oogopslag wie er geruild zijn. 

Wat gebeurt er met de 'oude planning'?

De 'oude planning' zal per 1 juli 2022 niet meer beschikbaar zijn. Gebruik daarom alleen nog de 'nieuwe planning'. 

 Wij wensen je veel plan-plezier! ;)

  • Related Articles

  • Actuele Kind-leidster ratio (BKR) | 1ratio

   Bitcare rekent voor de planning volgens de wettelijke regels van het Kind-leidster ratio (BKR) volgens 1ratio. Bitcare volgt eventuele wettelijke wijzigingen en voert deze door in de planning.
  • Verzoeken meerekenen in de planning op kind-leidster ratio

   Om verzoeken van ouders snel en correct af te kunnen handelen is het belangrijk om een helder inzicht te hebben in het kind-leidster ratio van de betreffende dag. Je kan in de planning verzoeken laten meerekenen, zodat je direct inzicht hebt in het ...
  • Plannen met Bitcare

   In dit document bespreken we hoe je kunt plannen met Bitcare. Er zijn meerdere manieren om de kinderen in te plannen, maar vanuit het schema is het meest gebruikelijk. Het document vind je in de bijlage.
  • Nieuwe appversies per november 2022

   Er zijn nieuwe versies van de Groep en Ouder App uitgebracht in november 2022. Wij adviseren je om altijd te werken met de laatste versie van de App. Alleen zo kan jij gebruik maken van de nieuwste functionaliteiten van Bitcare. Onderstaand vind je ...
  • Presentatie webinar | Integratie Bitcare & Humanwave

   Zoals je inmiddels hebt begrepen gaan Bitcare en Humanwave vanaf januari 2022 intensief met elkaar samenwerken om je nog beter te ondersteunen bij jouw werkzaamheden. De Bitcare Personeel en Bitcare Full Service (Salaris) module worden zeer ...