Online inschrijven van het kind door de ouder(s) via het Bitcare online inschrijfformulier

Online inschrijven door de ouder(s) via het Bitcare online inschrijfformulier

Bitcare staat voor digitaal werken en dus ook voor online inschrijvingen. Je kunt ons inschrijfformulier koppelen aan jullie Bitcare-omgeving en deze ook op de website van jullie organisatie plaatsen. Vervolgens kun je de gehele contractopvolging in Bitcare beheren en verwerken, van de online-inschrijving door de ouders tot het actieve kindcontract. Wij hebben een standaard KDV- en BSO-inschrijfformulier ontwikkeld. Deze formulieren zijn niet aan te passen.

Het instellen van het inschrijfformulier werkt als volgt:

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of klik op 'Start' als je al ingelogd bent.

Stap 2
Klik op de knop 'Instellingen'. Je komt nu in de 'Algemene instellingen'.

Stap 3
Klik bovenin op 'Formulieren' en op '+' om een formulier toe te voegen.

Stap 4
  1. Titel: noteer hier de naam van het inschrijfformulier (tip: wanneer je meerdere inschrijfformulieren gaat maken, gebruik dan termen als 'KDV' of 'BSO' en eventueel de locatienaam).
  2. Locatie voorgeselecteerdkies 'nee' wanneer je de ouder zelf de locatie laat kiezen in het formulier. Kies 'ja' wanneer je zelf al onderscheid gaat maken in locaties, dus wanneer je gaat werken met verschillende inschrijfformulieren per locatie. Dus bijvoorbeeld als je een apart een KDV-   formulier wilt en een apart BSO-formulier.
  3. Locatie: selecteer deze alleen wanneer je hierboven de optie 'locatie voorgeselecteerd' hebt aangevinkt.
  4. Taal: selecteer de taal waarin je het inschrijfformulier wilt tonen.
  5. Toelichting: dit is een stuk tekst welke boven de planning geplaatst wordt. Je kunt hier indien gewenst een opmerking plaatsen.
  6. Planning:  je kunt hier kiezen tussen 'Halve dagen' (dit zijn de ochtend- en middagtijden zoals vastgelegd in de locatie-instellingen) of 'Hele dagen' (= enkel hele dag).

Let op: als je VSO en NSO aanbiedt op de BSO, dan moet je altijd kiezen voor 'Halve dagen'. Wanneer je daarnaast op het KDV alleen 'Hele dagen' aanbiedt, dan adviseren wij om twee aparte inschrijfformulieren aan te maken:
  1. KDV-formulier met de optie 'Hele dagen'
  2. BSO-formulier met de optie 'Halve dagen'
Kies hiervoor bij 'Locatie voorgeselecteerd' voor 'ja', selecteer de locatie en maak twee formulieren aan.
  1. Toon flex planningsoptie: als je geen flexibele opvang aanbiedt, dan vink je deze optie uit.
  2. Disclaimer: dit is een vrij tekstveld dat onderaan het inschrijfformulier getoond wordt. Je kunt hier bijvoorbeeld contactgegevens kwijt of een verwijzing maken naar jullie Algemene Voorwaarden.

Stap 5
Het inschrijfformulier is nu aangemaakt en verschijnt in beeld zoals in het voorbeeld hieronder.
Als je de gegevens uit stap 4 toch nog aan wilt passen, dan kan dat via het potloodje achter het formulier. Via het 'oogje' kun je het formulier bekijken.

Stap 6

De persoon die jullie website maakt of onderhoudt kan het script onder het inschrijfformulier kopiĆ«ren en plaatsen op jullie website.

Voorbeeldcode voor het plaatsen van het inschrijfformulier op jullie website:
<iframe src="https://app.bitcare.com/organization-form/2R2qxjzDjG4A"
 width="100%" style="background-color: white;" height="2500px" marginheight="0" marginwidth="0" border="0" scrolling="auto"
 style="border: none;"></iframe>
Als je het formulier niet op jullie website gaat plaatsen maar in plaats daarvan gaat e-mailen naar de ouder(s), dan kun je alleen de link kopiĆ«ren en e-mailen. Dit is het gedeelte wat tussen de "aanhalingstekens" staat.

Voorbeeldlink om te e-mailen naar de ouder(s)
Als dit niet lukt of je hier nog verdere vragen over hebt verzoeken wij je contact op te nemen met onze helpdesk via help@bitcare.com of 085 401 5151.

Klaar! Ouders kunnen nu via jullie eigen website of per e-mail het inschrijfformulier invullen.

Tip: voor de opvolging van deze 'Concept contracten' en 'Reserveringen' binnen Bitcare verwijzen wij je door naar de volgende pagina: Contractopvolging van de online inschrijvingen