Online inschrijven van het kind door de ouder(s) via het Bitcare online inschrijfformulier

Online inschrijven van het kind door de ouder(s) via het Bitcare online inschrijfformulier

Bitcare staat voor digitaal werken en daarmee dus ook voor digitale online inschrijvingen. Je kunt het inschrijfformulier nu koppelen aan Bitcare. Vervolgens kun je de gehele contractopvolging van ‘Concept contract’ tot ‘Reserveringen’ binnen Bitcare verwerken. We hebben een standaard KDV en BSO inschrijfformulier ontwikkeld. Dit formulier is niet aan te passen.

Het instellen van een inschrijfformulier werkt als volgt:

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of klik op 'Start' als je al ingelogd bent.

Stap 2
Klik op de knop 'Instellingen'. Je komt nu in de 'Algemene instellingen'.

Stap 3
Klik bovenin op 'Formulieren' en op '+' om een formulier toe te voegen.

Stap 4
  1. Titel: noteer de naam van het inschrijfformulier (tip: wanneer je meerdere inschrijfformulieren gaat maken, gebruik dan termen als 'KDV' of 'BSO' en eventueel de locatienaam).
  2. Locatie voorgeselecteerd
- Kies 'nee' wanneer je de ouder zelf de locatie laat kiezen in het formulier.
- Kies 'ja' wanneer je zelf al onderscheid gaat maken in locaties, dus wanneer je gaat werken met verschillende inschrijfformulieren per locatie. Dit is bijvoorbeeld als je een apart een KDV formulier wilt en een apart BSO formulier.
  1. Locatie: selecteer deze alleen wanneer je de locatie voorgeselecteerd (keuze: 'ja') hebt in de stap hierboven.
  2. Taal: selecteer de taal waarin je het inschrijfformulier wilt tonen.
  3. Toelichting: dit is een stuk tekst welke boven de planning geplaatst wordt. Je kunt hier eventueel een opmerking plaatsen indien gewenst.
  4. Planning:  je kunt hier kiezen tussen 'Halve dagen' (= ochtend en middagtijden uit de locatie instellingen) of 'Hele dagen' (= enkel hele dag).
Let op: indien je VSO en NSO aanbiedt op de BSO, dan dien je altijd te kiezen voor 'Halve dagen'. Wanneer je daarnaast op het KDV enkel 'Hele dagen' aanbiedt, dan adviseren wij om twee aparte inschrijfformulieren aan te maken:
  1. KDV formulier op 'Hele dagen'
  2. BSO formulier op 'Halve dagen'
Kies hiervoor bij 'Locatie voorgeselecteerd' voor 'ja' en selecteer de locatie en maak twee formulieren aan.
  1. Toon flex planning: indien je geen flexibele opvang aanbiedt, dan vink je deze optie uit.
  2. Disclaimer: dit is een vrij tekstveld dat onderaan het formulier getoond wordt. Bijvoorbeeld contactgegevens of een AVG tekst zoals hieronder.

Stap 5
Nu is het formulier aangemaakt en verschijnt deze in beeld zoals hieronder.
Mocht je de gegevens uit stap 4 nog aan willen passen, dan kan dat via het potloodje achter het formulier.
Via het 'oogje' kun je het formulier bekijken.

Stap 6
De persoon die de website onderhoudt kan vervolgens het script onder het inschrijfformulier kopiëren en plakken in de website.

Voorbeeldcode voor inschrijfformulier op de website:
<iframe src="https://app.bitcare.com/organization-form/2R2qxjzDjG4A"
 width="100%" style="background-color: white;" height="2500px" marginheight="0" marginwidth="0" border="0" scrolling="auto"
 style="border: none;"></iframe>
Indien je het formulier niet op je website gaat plaatsen, maar gaat mailen naar de ouder(s), kopieer en plak dan enkel de link. Dit staat tussen de "aanhalingstekens".

Voorbeeldlink om te mailen naar de ouder(s)
Mocht dit niet lukken, dan verzoeken wij je contact op te nemen met onze helpdesk via help@bitcare.com.

Ouders zouden vervolgens via je eigen website of per mail het inschrijfformulier moeten kunnen invullen.

Voor de opvolging van deze 'Concept contracten' en 'Reserveringen' binnen Bitcare verwijzen wij je door naar de volgende pagina: Contractopvolging van de online inschrijvingen