Persoonsgegevens & Bitcare

Persoonsgegevens & Bitcare

Wil je meer weten over persoonsgegevens omdat je een nieuwe gebruiker bent? Of wil je meer weten over gebruikers en gegevens die wij opslaan? In deze helpfile vertellen wij je er alles over.

Wanneer je wordt uitnodigt voor toegang tot Bitcare, wordt er gevraagd om te koppelen met een social login. Daarna zal er toestemming gevraagd worden of je daadwerkelijk wilt koppelen met Bitcare. Hieronder zullen we toelichten wat er met deze persoonsgegevens gebeurt, zodra je dit accepteert. 

De volgende onderwerpen zullen ter sprake komen:
 1. Gebruikers in Bitcare
 2. Gegevens die Bitcare opslaat van de gebruikers
 3. Het gebruik van 'Social Logins'


Gebruikers in Bitcare

In Bitcare zijn er gebruikers. Zij kunnen inloggen in ons systeem en gebruik maken van de functionaliteiten die Bitcare te bieden heeft. Kortom een persoon die via een van onze inlog/registratie methode toegang heeft tot Bitcare. 

Een gebruiker is dus niet elk contact die wordt ingevoerd in Bitcare. Het invoeren en toegang verlenen aan personen wordt door onze klanten zelf gedaan. Wij slaan de data beveiligd op in onze database. Het inzien van data kan alleen tot daar toe geautoriseerde gebruikers. Wij van Bitcare hebben verder geen invloed op welke data wordt ingevoerd door onze klanten. Onze klanten zijn zelf verantwoordelijk om de vastgelegde data te delen met onze gebruikers. 


Gegevens die Bitcare opslaat van de gebruikers
Om een persoon toegang te verlenen aan Bitcare moet hij of zij van een bestaande gebruiker binnen de organisatie een uitnodigingsmail ontvangen. Voor het uitnodigen vraagt Bitcare om een naam en een e-mailadres. De naam wordt gebruikt om de uitnodigingsmails te personaliseren en te tonen in het registratiescherm. Het e-mailadres wordt gebruikt als bestemming voor de uitnodigingsmail zelf. Vervolgens wordt er in Bitcare een uniek id gegenereerd wat aan de mail wordt gekoppeld zodat wij kunnen tijdens het registreren kunnen controleren welk persoon zich registreert voor welk account. 

Als de persoon op de registratie ingaat, krijgt hij of zij de keuze om in te loggen met een van de volgende 'providers': Google, Apple of Microsoft (zowel privé als zakelijk). Op het moment dat zij een van de providers kiezen, toont het scherm de inlogpagina van de provider en wordt er aangegeven welke data er gedeeld wordt met Bitcare. Dit zijn:
 1. Naam (voornaam & achternaam) zoals die bekend is bij de provider.
 2. E-mailadres zoals die bekend is bij de provider.
 3. Taalvoorkeur zoals die bekend is bij de provider.
 4. Profielfoto zoals die bekend is bij de provider.
Wanneer er succesvol wordt ingelogd bij de provider, worden de bovenstaande gegevens naar Bitcare gestuurd. In het volgende scherm wordt je naam getoond (zoals door de provider is teruggestuurd) en wanneer je daarna op 'Creëer mijn account' klikt, ga je akkoord met de voorwaarden. Zolang je niet op akkoord hebt geklikt, zijn de bovenstaande gegevens niet opgeslagen in Bitcare. Nadat je akkoord gaat, worden de gegevens opgeslagen in onze database. 

De gegevens worden als volgt gebruikt in Bitcare:

Naam
De naam zoals door de provider is toegestuurd wordt getoond rechtsboven in Bitcare als de gebruiker die ingelogd is. In alle andere plekken in ons systeem wordt de naam gebruikt zoals ingevoerd door onze klanten. De naam is ten alle tijde aan te passen.

E-mailadres
Het e-mailadres wordt opgeslagen om weer te geven in het “identiteiten” veld in de persoonlijk profielpagina in Bitcare, zodat de gebruiker ten alle tijde kan inzien welke logins bekend zijn in Bitcare. 

Taalvoorkeur
De taalvoorkeur wordt gebruikt om Bitcare (als hier een vertaling voor bestaat) in de taal te weergeven van de gebruiker. Dit is ten alle tijde aan te passen.

Profielfoto
De profielfoto wordt gebruikt om bij je profielnaam rechtsboven te tonen. De profielfoto is ten alle tijde aan te passen.

Belangrijk
Het is ten alle tijde mogelijk om zelf je identiteiten in Bitcare te verwijderen.
Let op: hiermee verwijder je alleen de data zoals Bitcare die gekregen hadden van de social login provider. De data die ingevoerd is door onze Klanten is niet door de gebruiker zelf te verwijderen. De gebruiker zal dan met het desbetreffende bedrijf contact moeten opnemen om zijn gegevens permanent uit Bitcare te verwijderen.

Lees hier hoe je deze gegevens kunt aanpassen: Mijn persoonlijke account binnen Bitcare


Het gebruik van 'Social Logins'
De reden waarom Bitcare gebruik maakt van social logins is veiligheid. 
De afgelopen jaren is cybercriminaliteit gegroeid en is er vaak bericht van stelen van persoonsgegevens. De veiligheid waarborgen van een login systeem is een altijd doorlopend ontwikkelingsproces waarbij telkens de nieuwste technieken moeten toegepast worden om eventuele boosdoeners buiten de deur te houden.

Door gebruik te maken van een social login wordt de beveiliging bij de providers gelegd. De grote multinationals hebben allemaal een aparte afdeling die volledig gericht zijn op de beveiliging zodat ze deze altijd up to date houden en is altijd technologisch geavanceerder dan wij als klein bedrijf kunnen ontwikkelen. Hierdoor kunnen wij als Bitcare meer tijd en geld besteden aan gebruiksgemak en functionaliteiten van onze applicatie. 

Bitcare maakt bewust gebruik van bovenstaande bestaande providers: Google, Microsoft en Apple. Wij hanteren strenge privacy regels en Bitcare zal nooit deze persoonsgegevens misbruiken. Bitcare heeft verder geen toegang tot je Google of Microsoft account en de bovenstaande partijen hebben ook geen toegang tot de gegevens in Bitcare.
 
Het is niet mogelijk om in te loggen bij Bitcare zonder Bitcare te koppelen aan Google of Microsoft. Mocht je ondanks de uitleg dit niet willen doen dan kun je altijd een nieuw Google of Microsoft account aanmaken zonder enige persoonlijke gegevens.

De volledige privacyverklaring kun je nalezen op onze website.

  • Related Articles

  • Waarom moet ik toegang verlenen aan contactpersonen en andere persoonlijke informatie bij de registratie?

   Bitcare maakt bewust gebruik van bestaande 'identity providers' als Google, Microsoft en Apple, want deze zijn het beste in staat om je gegevens veilig te bewaken. Bitcare heeft dus ook geen eigen gebruikersnamen en wachtwoorden. Om gebruik te maken ...
  • Medewerkers toegang verlenen tot Bitcare

   Medewerkers kunnen in Bitcare een eigen dashboard krijgen. Hierin kunnen zij onder andere verlof en verzuim invoeren en hun eigen loonstroken, contracten en digitale dossier inzien. Ook kunnen ze declaraties invoeren en de contactgegevens van hun ...
  • Hoe krijg ik toegang tot Bitcare?

   Werkt jouw organisatie met Bitcare? Dan zal je uitgenodigd worden voor toegang tot jullie organisatie. Dit is waarschijnlijk je leidinggevende. Hij of zij kan werknemers uitnodigen. In de mail die je ontvangt, staat een button waarmee je je kunt ...
  • Op welke manieren kan ik bij Bitcare inloggen?

   Je kunt inloggen via de website https://app.bitcare.com/. Daarnaast kunnen ouders de mobiele app vinden in de App Store en Google Play Store door te zoeken naar 'Bitcare voor ouders'. Het aanmelden bij Bitcare is alleen mogelijk met een Google+, ...
  • Hoe log ik voor de eerste keer in bij Bitcare?

   Bitcare gebruikt Google-, Microsoft en Apple-accounts voor het herkennen van de gebruikers. Mocht je één van deze accounts nog niet hebben raden wij je aan om deze aan te maken. Je kunt hiervoor een van de volgende links gebruiken: Google-account | ...