Persoonsgegevens & Bitcare

Wil je meer weten over persoonsgegevens omdat je een nieuwe gebruiker bent? Of wil je meer weten over gebruikers en de gegevens die wij opslaan? In deze helpfile vertellen wij je er alles over.

Wanneer je wordt uitgenodigd voor toegang tot Bitcare, wordt er gevraagd om een koppeling te maken met een social login. Hiervoor wordt om jouw toestemming gevraagd. Hieronder zullen we toelichten wat er met deze persoonsgegevens gebeurt als je deze toestemming geeft.

De volgende onderwerpen zullen ter sprake komen:
  1. Gebruikers in Bitcare.
  2. De gegevens die Bitcare opslaat van deze gebruikers.
  3. Het gebruik van zogenaamde 'Social Logins'.

Gebruikers in Bitcare

In Bitcare zijn er gebruikers. Zij kunnen inloggen op ons systeem en gebruik maken van de functionaliteiten die Bitcare te bieden heeft. Kortom, een gebruiker in Bitcare is een persoon die via één van onze inlogmethodes toegang heeft tot Bitcare.

Het invoeren en toegang verlenen aan gebruikers wordt door onze klanten zelf gedaan. Wij slaan deze data beveiligd op in onze database. Alleen geautoriseerde gebruikers kunnen deze data inzien. Bitcare heeft zelf geen invloed op de data die wordt ingevoerd door onze klanten. Onze klanten zijn zelf verantwoordelijk voor het delen van de data met onze gebruikers.

Gegevens die Bitcare opslaat van de gebruikers

Om een persoon toegang te verlenen tot Bitcare moet hij of zij van een bestaande gebruiker binnen de organisatie een e-mail met een uitnodiging voor Bitcare ontvangen. Om deze uitnodiging te kunnen versturen vraagt Bitcare om een naam en een e-mailadres. De naam wordt gebruikt om de e-mail met de uitnodiging en het registratiescherm te personaliseren. Het e-mailadres wordt gebruikt om de uitnodiging te versturen. Vervolgens wordt er in Bitcare een unieke ID gegenereerd welke aan de e-mail met de uitnodiging wordt gekoppeld. Hierdoor weten wij tijdens het registreren welke persoon zich registreert voor welk account.

Als de persoon zich registreert voor Bitcare, krijgt hij of zij de keuze om in te loggen met één van de volgende 'providers': Google-, Apple- of Microsoft (zowel privé als zakelijk). Op het moment dat voor één van de providers wordt gekozen, toont het scherm de inlogpagina van de provider en wordt er weerangegeven welke data er gedeeld wordt met Bitcare. Dit zijn:
  1. Naam (voornaam & achternaam) zoals die bekend is bij de provider.
  2. E-mailadres zoals die bekend is bij de provider.
  3. Taalvoorkeur zoals die bekend is bij de provider.
  4. Profielfoto zoals die bekend is bij de provider.
Wanneer er succesvol wordt ingelogd bij de provider, worden de bovenstaande gegevens naar Bitcare gestuurd. In het volgende scherm wordt je naam getoond (zoals door de provider is gestuurd) en wanneer je daarna op 'Creëer mijn account' klikt, ga je akkoord met onze voorwaarden. Zolang je niet op akkoord hebt geklikt, zijn de bovenstaande gegevens niet opgeslagen in Bitcare. Nadat je akkoord gaat, worden de gegevens opgeslagen in onze database.

Deze gegevens worden als volgt gebruikt in Bitcare:

Naam
De naam zoals door de provider is gestuurd wordt in Bitcare rechtsboven getoond als de gebruiker is ingelogd. Op alle andere plekken binnen ons systeem wordt de naam gebruikt zoals deze is ingevoerd door onze klanten. Deze naam is te allen tijde aan te passen.

E-mailadres
Het e-mailadres wordt weergegeven in het “identiteiten” veld op de persoonlijk profielpagina in Bitcare, zodat de gebruiker kan zien welke inlogmethode er voor Bitcare wordt gebruikt.

Taalvoorkeur
De taalvoorkeur wordt gebruikt om Bitcare in de taal te weergeven van de gebruiker (mits deze taal door Bitcare wordt ondersteund). Deze taalvoorkeur kan te allen tijde worden gewijzigd.

Profielfoto
De profielfoto wordt gebruikt om bij je profielnaam rechtsboven te tonen. De profielfoto is ten alle tijde aan te passen.

Belangrijk: Het is te allen tijde mogelijk om zelf je identiteiten in Bitcare te verwijderen. Van belang is hierbij wel dat hierbij alléén de bovenvermelde data worden verwijderd zoals Bitcare deze heeft gekregen hadden van de social login provider. De gegevens die ingevoerd zijn door onze klanten zijn niet door de gebruiker zelf te verwijderen. De gebruiker zal dan met het desbetreffende bedrijf contact moeten opnemen om deze gegevens permanent uit Bitcare te verwijderen.

Lees hier hoe je deze gegevens kunt aanpassen: Mijn persoonlijke account binnen Bitcare

Het gebruik van 'Social Logins'

Bitcare maakt gebruik van de volgende social login providers: Google-, Apple- en Microsoft. Bitcare maakt dus géén gebruik van eigen logins en wachtwoorden. De reden waarom Bitcare gebruik maakt van social login providers is veiligheid. Door gebruik te maken van een social login wordt de beveiliging bij de providers gelegd, een taak waartoe deze beter zijn uitgerust dan wij. Hierdoor kunnen wij als Bitcare meer tijd en geld besteden aan het gebruiksgemak en de functionaliteiten van onze applicatie.

Bitcare hanteert strenge privacyregels en zal nooit persoonsgegevens doorverkopen of anderszins misbruiken. Bitcare heeft géén toegang tot jouw Google-, Apple- of Microsoft-account en deze partijen hebben ook géén toegang tot de gegevens in Bitcare.

Het is dus niet mogelijk in te loggen bij Bitcare zonder een Google-, Microsoft- of Apple-account. Mocht je dit desondanks toch niet willen doen, dan kan je altijd een nieuw Google-, Microsoft- of Apple-account aanmaken zonder enige persoonlijke gegevens.

Onze volledige privacyverklaring kun je nalezen op onze website.