Pushnotificaties voor ouders en medewerkers instellen

Pushnotificaties instellen voor ouders en medewerkers

Binnen Bitcare kunnen de pushnotificaties die worden verzonden bij wijzigingen in de planning worden aan- of uitgezet. Dit kan zowel voor pushnotificaties aan ouders als aan medewerkers.

Pushnotificaties instellen voor ouders en medewerkers

Je kunt de pushnotificaties als volgt instellen:

Stap 1:
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2:
Klik op het tandwieltje naast de naam van je organisatie en kies voor 'Instellingen':

Stap 3:
Selecteer de juiste locatie in het linkermenu en klik daarna bovenaan op 'Push notificaties':

Hier kunnen de pushnotificaties die worden verzonden naar ouders en/of medewerkers eenvoudig worden in- of uitgeschakeld. Klik na de wijzigingen aan de rechterzijde op 'Bewaar' om de wijzigingen op te slaan.

Instelling aangevinkt:
Als deze instellingen zijn ingeschakeld, dan ontvangen ouders en medewerkers alle meldingen bij wijzigingen in de planning en bij profielwijzigingen. Dat wil zeggen zij ontvangen o.a. een melding van het aanmaken van een planning, van wijzigingen in de planning en van de eigen verzoeken/aanvragen met betrekking tot de planning.

Instelling uitgevinkt:
Als deze instellingen zijn uitgeschakeld, dan ontvangen ouders en medewerkers alleen meldingen van hun eigen verzoeken

Voorbeelden:
Wel notificatie
Geen notificatie
De ouder of medewerker vraagt verlof aan. Zodra de aanvraag is goedgekeurd of afgewezen ontvangt de ouder/medewerker een notificatie, dus óók als de pushnotificaties in Bitcare zijn uitgeschakeld.
Als de opvang dit verlof echter zélf toevoegt, (dus niet op aanvraag van de ouder of medewerker) dan wordt er géén pushnotificatie verzonden.

Let op: het ontvangen van pushberichten op de telefoon is uiteraard ook afhankelijk van de instellingen voor pushnotificaties op de telefoon zelf. Meer informatie hierover is te vinden in deze helpfile: Pushnotificaties ontvangen van Bitcare