School aanmaken en koppelen aan een kind

Wanneer een kind op de BSO zit, dan is het handig om de school te koppelen aan het kind. Dit zodat je gebruik kunt maken van het rapport 'Schoolophaal lijst' in Bitcare. Hierin vind je alle scholen en de gekoppelde kinderen. Om een kind te koppelen zijn er twee stappen die je dient te volgen:
  1. Allereerst maak je de school als contact aan
  2. Vervolgens selecteer je deze school bij het kind.
Dit gaat op de volgende wijze:

1. School aanmaken

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik in de homepage op 'Kinderen' en vervolgens op het kopje 'Scholen'.

Stap 3
Klik rechtsboven op de '+'.

Stap 4
Vervolgens vul je de gegevens van de school in:

2. School koppelen aan het kind

Stap 1
Klik op de homepagina op 'Kinderen'. Kies het desbetreffende kind door op de naam te klikken.

Stap 2
Klik vervolgens op het tabblad 'Contracten'.

Stap 3
Klik op het kopje ‘Details’.

Stap 4
Klik op het potlood:

Stap 5
Selecteer vervolgens de school

Indien een kind wijzigt van school dan kan je dit aanpassen door te klikken op het potlood (zie stap 3) en de nieuwe school te selecteren. Vervolgens klik je op 'Bewaar'.

Voor meer informatie over het rapport schoolophaallijsten bekijk de helpfile: Rapporten: 'School ophaallijst per dag of week' (BSO).