Verzoeken goedkeuren of afwijzen (via 'Planning' of 'Nog te doen')

Verzoeken goedkeuren of afwijzen (via 'Planning' of 'Nog te doen')

Ouders en medewerkers kunnen diverse verzoeken indienen via de app. Deze verzoeken kan je op verschillende manieren goed- of afkeuren. In deze helpfile leggen we je dit uit.

Afhankelijk van de instellingen van jouw organisatie kunnen ouders de volgende verzoeken doen:
  1. Ziekte (deze wordt automatisch goedgekeurd)
  2. Verlof indienen (bijvoorbeeld vakantie)
  3. Extra dagen
  4. Flex dagen (alleen bij flexcontract)
  5. Ruildagen
  6. Creditdagen
Afhankelijk van de instellingen van jouw organisatie kunnen medewerkers de volgende verzoeken doen:
  1. Flex planning
  2. Ruildagen
Er zijn drie manieren om deze verzoeken af te handelen:
  1. Via het tabje 'Nog te doen' (hier rekent Bitcare automatisch voor je uit of er wel of geen plek is!)
  2. Via de algemene 'Planning' voor alle kinderen en medewerkers
  3. Via de individuele 'Planning' van het kind of de medewerker

Optie 1: via het tabje 'Nog te doen'

Stap 1
Klik op 'Start' en klik op 'Nog te doen'.

Stap 2
Hier zie je een overzicht van de open verzoeken met daarbij de melding vanuit Bitcare of er wel of geen plek is.
Let op: Bitcare bekijkt per verzoek of er wel of geen plek is. Wij adviseren om meerdere verzoeken voor dezelfde dag apart te handelen.

Stap 3
Om deze verzoeken goed- of af te keuren klik je rechts op het vinkje. Vervolgens kan je het verzoek definitief goed- of afkeuren.
Ook kan je het verzoek bewerken en een eventuele notitie erbij schrijven. De ouder / medewerker ontvangt bij openen van de app een melding of het verzoek goed- of afgekeurd is.

Optie 2: via de algemene 'Planning' met alle kinderen / medewerkers

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik op 'Planning' en zoek het verzoek op.

Stap 3
Hier zie je de verzoeken gearceerd staan (deze kan je ook terugvinden bij het tabje 'Nog te doen').
Via de 3 streepjes kan je de 'Verzoeken meetellen in kind-leidster ratio.
Zo kan je zelf bekijken of er wel of geen plek is, of dat er een extra medewerker bij moet.

Stap 4
Om deze verzoeken goed- of af te keuren klik je op de gearceerde balk. Ook kan je het verzoek bewerken en een eventuele notitie erbij schrijven. De ouder / medewerker ontvangt bij openen van de app een melding of het verzoek goed- of afgekeurd is.

Optie 3: via de individuele 'Planning' van het kind / medewerker

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik op 'Kinderen' en zoek het desbetreffende kind op.

Stap 3
Klik links op het tabblad 'Planning'. Hier zie je de verzoeken gearceerd staan (deze kan je ook terugvinden bij tabje 'Nog te doen').
Om deze verzoeken goed- of af te keuren klik je op de gearceerde balk. Ook kan je het verzoek bewerken en een eventuele notitie erbij schrijven. De ouder / medewerker ontvangt bij openen van de app een melding of het verzoek goed- of afgekeurd is.

Tip: Tevens is het mogelijk om alle verzoeken in één keer goed- of af te keuren. Hoe dit werkt wordt uitgelegd in deze helpfile en in deze video.