Credit uren beginsaldo instellen

'Credit uren' zijn uren die ouders mogen inhalen / mogen inzetten. Het is in principe bedoeld voor uren waarvoor de ouder al betaald heeft. Echter je zou het ook kunnen gebruiken als een potje met 'gratis uren' die zijn te besteden via de Bitcare Ouder App. Dit is een alternatief voor het ruilen. Je kunt eenvoudig een beginsaldo instellen voor deze credit uren.

Credit uren beginsaldo instellen

Stap 1
Ga naar de Instellingen in Bitcare.

Stap 2
Klik onder 'Algemene instellingen' op 'Credit uren'.

Stap 3
Om de credit uren optie aan te zetten stel je een startdatum in.

Let op: wanneer je 'Feestdagen', 'Verlof' en 'Ziek' aanvinkt, dan worden er ook nog eens credit uren opgebouwd over deze feest, verlof en ziektedagen. Wanneer je enkel een creditpotje wilt met X-aantal credit uren, dan laat je deze opties uitgevinkt.

Stap 4
Klik op 'Bewaar'.

Stap 5
Klik op de locatie in de instellingen waarvoor ouders credit uren mogen aanvragen.

Stap 6
Klik op de 'Planning' en vink de optie credit uren optie aan.

Stap 7
Ga naar het kind en klik op 'Contracten'.

Stap 8
Klik op 'Details'

Stap 9
Hier kun je nu een beginsaldo voor de credit uren instellen door op het potloodje te klikken.

Stap 10
Dit saldo kun je ten alle tijden weer wijzigen via 'Contracten > Details' en inzien via de 'Jaarplanning'.

De ouder ziet het credit saldo als volgt in de Bitcare Ouder App:

Vragen over credit uren

1) Wanneer krijgen ouders de credit uren toegewezen?
Zodra je een beginsaldo instelt bij het kind in de 'Details' van het contract.

2) Wat als ik helemaal niet wil werken met de credit uren?
Als je niet met de credit uren wilt werken, dan kun je binnen Bitcare per locatie aangeven dat het voor ouders niet is toegestaan om credit uren aan te vragen (vink 'Toestaan dat ouders credit uren aanvragen' uit).

3) Wanneer worden de aangevraagde credit uren van het openstaande saldo afgetrokken?
Zodra de ouder de aanvraag heeft ingediend worden de uren in mindering gebracht op het openstaande credit uren saldo.

4) Is het mogelijk om een negatief credit uren saldo te hebben?
Een negatief credit uren saldo is niet mogelijk. Ouders kunnen nooit meer credit uren aanvragen dan het openstaande saldo.

5) Kunnen ouders credit uren meenemen naar volgend jaar?
Nee, de credit uren zijn een jaar lang geldig tot 31 december en in het nieuwe jaar vervallen deze. Let er dus op dat je ouders vroegtijdig informeert om de credit uren op te maken.

6) Kunnen ouders credit uren meenemen naar een ander contract (bijvoorbeeld van KDV naar BSO)?
Ja, de uren gaan mee naar het volgend contract en zijn geldig tot 31 december van dat jaar.

7) Waar kan ik de credit saldo's controleren?
Dit kan via het rapport 'Credit uren saldo'

Let op: denk goed na over de consequenties voor de werkwijze van jullie organisatie bij het aanzetten van de credit uren.
Vragen? Neem contact op met help@bitcare.com.