Dubbel contact (kind of ouder) samenvoegen

Dubbele personen (kind of ouder) samenvoegen

Het kan voorkomen dat een kind of ouder per ongeluk twee keer in Bitcare is aangemaakt en dat een kind of ouder dus twee of zelfs meer profielen in Bitcare heeft. Dit is natuurlijk niet de bedoeling: ouders moeten maar één keer aangemaakt worden, ongeacht het aantal kinderen. Ouders kunnen namelijk in één profiel al hun eigen kinderen volgen. Als een ouder dus al in Bitcare staat en er wordt een nieuw kind van deze ouders in Bitcare toegevoegd, dan moet je dus bij het aanmaken van het kindprofiel bij het gedeelte 'Ouders' kiezen voor 'Bestaand':



Mocht je dit toch vergeten, dan is er sprake van een dubbel profiel. Gelukkig kun je in Bitcare dubbele profielen samenvoegen tot één profiel!

Let op! Het is erg belangrijk dat je alléén dezelfde personen met elkaar samenvoegt! Voeg nooit verschillende personen met elkaar samen, bijvoorbeeld vader met moeder of broer met zus!
Let op! Wij willen graag benadrukken dat met het samenvoegen van personen in Bitcare zorgvuldig moet worden omgegaan. Eenmaal samengevoegde profielen kunnen niet meer uit elkaar worden gehaald! Als je twijfelt of twee personen samengevoegd kunnen worden of je weet niet precies of je dit op de juiste manier doet, neem dan contact op met onze supportafdeling via help@bitcare.com of +31(0)85 401 5151.

Hieronder leggen we je uit hoe je twee profielen in Bitcare kunt samenvoegen. We gebruiken in dit voorbeeld dubbele ouderprofielen, maar voor dubbele kindprofielen is de werkwijze gelijk.

Stap 1

Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik op het logo van jullie organisatie. Klik daarna links in het menu op 'Mensen'. Boven in het tabblad kies je voor 'Ouders'. Klik op de naam van de desbetreffende ouder of zoek zijn of haar naam in de zoekbalk. 

Let op: Selecteer hier het ouderprofiel mét inlogrechten. We gaan dit profiel namelijk samenvoegen met het profiel van dezelfde ouder zónder inlogrechten. Als beide ouderprofielen over inlogrechten beschikken dan kies je het profiel waarbij de meeste gegevens zijn ingevoerd. 

Stap 3
Bovenin het profiel klik je op het 'tandwieltje' naast de naam, onder de profielfoto.



Stap 4
Klik op 'Samenvoegen'.



Stap 5
Je kunt vervolgens de naam van het profiel invoeren welke je wilt samenvoegen met het profiel van waaruit je werkt (dit is dus dezelfde naam). In het voorbeeld hieronder wordt er gezocht met de naam 'John'. Er worden twee profielen gevonden met de naam 'John Lammers'. Het profiel 'John Lammers - huidig contact' is het profiel van waaruit wij werken. Je kiest dus hier voor het andere profiel met enkel de naam 'John Lammers'. Daarna klik je op 'Bewaar'.



Daarna klik je op 'Bewaar'. Er volgt dan nog één laatste vraag of je zeker weet dat je beide profielen samen wilt voegen. Om de profielen definitief samen te voegen klik je op 'Ja, dat weet ik zeker'.




Stap 6
Controleer altijd nog of de gegevens correct zijn samengevoegd.

Let op: na het samenvoegen van twee kindprofielen staan er in het samengevoegde profiel vaak dubbele contracten. Controleer dit dus goed en verwijder indien nodig eventuele dubbele contracten. Als er al gegevens geregistreerd zijn op het contract (bijvoorbeeld facturen, verlof of planningsverzoeken), dan geef je één van de twee contracten een einddatum. Hoe je dat doet lees je in deze helpfile: Hoe wijzig ik de contractduur bij een kind?

    • Related Articles

    • Kind en Ouders invoeren

      In dit document leggen wij uit hoe je een kindje en zijn of haar ouder(s) aanmaakt en welke gegevens hiervoor van belang zijn. Het aanmaken van een kindje in Bitcare gaat zeer gemakkelijk en snel. Je bent per kindje ongeveer 5 minuten bezig en dan ...
    • Bitcare: alles voor ouders

      In dit document vind je alle handige zaken met betrekking tot de introductie van Bitcare bij ouders. Je kunt deze teksten naar eigen wensen aanpassen. Na het doorlezen van dit document ben je helemaal klaar om de ouders optimaal te informeren en ...
    • Hoe kan ik een kind, ouder of medewerker verwijderen uit Bitcare?

      Het is mogelijk om foutief ingevoerde kinderen, ouders en medewerkers zelf uit Bitcare te verwijderen. Bijvoorbeeld als het kindje wel is aangemaakt, maar nooit gestart is op jouw kinderopvang. Let op: wij willen benadrukken dat hier zorgvuldig mee ...
    • Ouder uitleg Bitcare

      Voortaan altijd op de hoogte zijn van alle activiteiten en belangrijke gegevens omtrent jouw kind(eren) in de kinderopvang? Bitcare bied je deze mogelijkheden door middel van de Bitcare app en de website.  Tip! Voor kinderopvang organisatie's: deel ...
    • Hoe wijzig ik de contract verantwoordelijke ouder van het kind via de website?

      Binnen Bitcare is het mogelijk om één ouder te koppelen als contract verantwoordelijke ouder. Dit is de ouder die de facturen en jaaropgave ontvangt per mail vanuit Bitcare en kinderopvangtoeslag aangevraagd heeft. Mocht er toch een verkeerde ...