Stappenplan opstarten Bitcare iPad app

Stappenplan opstarten Bitcare iPad app

Let op: Je kunt niet met de iPad aan de slag, voordat je stap 1 t/m 6 hebt opgevolgd uit de 'Getting Started met de webapp'.

Stap 1: Inloggen op de app
Log je voor het eerst in? Ga dan naar inloggen op de iPad.
Heb je al eerder ingelogd? Ga dan verder bij stap 2.

Stap 2: Startscherm waarop de locaties zichtbaar zijn
Hier zie je een overzicht van alle groepen zoals deze op het web zijn ingevoerd. Je zult gedurende de dag het scherm met jouw eigen groep open hebben staan.

Stap 3: Locaties en groep
Klik op de groep waar je werkt. Hier tref je een overzicht van alle aanwezige kinderen van vandaag. Door naar rechts of links te ‘swipen’ krijg je een overzicht van de kinderen die de volgende dagen zijn ingepland. Je kunt ook klikken op de datum in de grijze balk om een andere datum te selecteren of op de pijltjes.

Stap 4: Sneltoetsen voor activiteitenregistratie
Om een activiteit toe te voegen bij een kind, klik je op het kind en er verschijnt een scherm met sneltoetsen voor activiteiten. Middels deze sneltoetsen kan je de pedagogische ontwikkeling vastleggen waaronder; aankomst-vertrek, slaap- en eetpatronen, notities. Hierbij kan je aangeven op welk tijdstip deze activiteit heeft plaatsgevonden. Ook is het mogelijk om een notitie bij de activiteiten te schrijven. Voor meer informatie over het vastleggen van activiteiten, zie activiteiten registreren op de iPad.

Stap 5: Profiel van het kind
Om het persoonlijke profiel van het kind in te zien, klik je op de profielfoto van het kind en vervolgens linksonder op het poppetje. 


Kindgegevens 
Om de informatie van het kind in te zien, klik je op 'Info':


Documenten
Je kan documenten van het kind inzien of toevoegen door te klikken op 'Documenten':


Klik vervolgens op het desbetreffende document dat je wilt inzien.

Foto’s
Je kan foto’s van het kind inzien of toevoegen door te klikken op 'Foto's':
Let op: Als in de instellingen van het kind geen toestemming is gegeven voor het plaatsen van foto's, blokkeert de knop in het profiel van het kind.


Klik vervolgens op de desbetreffende foto die je wilt inzien.

Activiteiten
De activiteiten die je bij een kind hebt vastgelegd, kan je inzien door te klikken op 'Activiteiten':


Je kan deze verwijderen of bewerken door je vinger 3 seconden op de activiteit te houden.

Planning
In de planning heb je een overzicht van de planning van het kind voor deze maand:


Door naar rechts te ‘swipen’ zie je de planning van de volgende maand.

Stap 6: Planning groep 
Ga terug naar het overzicht van de groep, door linksboven in de balk op de pijl naar links te klikken. Om de planning van de groep in te zien, klik nu op 'Planning':

Planning-Menu.png

Door naar rechts te ‘swipen’ zie je de planning van de volgende dag. Je kunt ook klikken op de datum in de grijze balk om een andere datum te selecteren of op de pijl. Voor meer informatie over planning, zoals het invoeren van een extra dag, zie 'Wijzigingen in de planning'. 

Stap 7: Overzicht contactpersonen
Om het overzicht van alle ingevoerde contactpersonen te zien, klik vanuit het beginscherm op 'Contacten':

  • Related Articles

  • Opstarten met Bitcare

   Wat leuk dat je aan de slag gaat met Bitcare! In dit opstart document staat stapsgewijs uitgelegd welke handelingen je moet verrichten om een goede start met Bitcare te maken. Deze handleiding is gericht op de web app. Je vindt de handleiding in de ...
  • iPad uitleg voor pedagogisch medewerkers

   In de bijlage vind je een handig document met uitleg voor de pedagogisch medewerkers over het werken met de iPad op de werkvloer. Wij adviseren om deze te delen met de leidsters op de groep(en).
  • Hoe download ik de Bitcare app voor de iPad (werkvloer)?

   De Bitcare app voor de werkvloer is te downloaden in de App Store. Let op: de Bitcare app voor de werkvloer werkt alleen op de volgende devices: - Alle iPads vanaf de iPad 2  - Alle iPhones vanaf de iPhone 4(S)  Je kunt de app in de App Store ...
  • Ouder uitleg Bitcare

   Voortaan altijd op de hoogte zijn van alle activiteiten en belangrijke gegevens omtrent jouw kind(eren) in de kinderopvang? Bitcare bied je deze mogelijkheden door middel van de Bitcare app en de website.  Tip! Voor kinderopvang organisatie's: deel ...
  • Video: uitleg Bitcare app voor Ouders

   In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de Bitcare app voor Ouders werkt. Super handig als jullie net begonnen zijn met Bitcare of als er nieuwe ouders zijn die de app voor het eerst gaan gebruiken.