Tip: Contract verantwoordelijke binnen Bitcare

Tip: Contract verantwoordelijke binnen Bitcare

Om je optimaal te laten werken met Bitcare willen wij graag enkele functionaliteiten onder de aandacht brengen. Vandaag informeren wij je over de contract verantwoordelijke ouder binnen Bitcare.

Eén ouder kan aangewezen worden als contract verantwoordelijke. Deze ouder tekent de overeenkomst en ontvangt de facturen en jaaropgaven die jullie versturen via Bitcare. In deze helpfile kun je lezen hoe je de contract verantwoordelijke ouder kunt wijzigen. Onderstaand hebben wij een opsomming gemaakt van dingen die handig zijn om te weten over de contract verantwoordelijke ouder:
  1. Wanneer de contract verantwoordelijke ouder gedurende het jaar gewijzigd wordt zal dit resulteren in twee jaaropgaven. Iedere contract verantwoordelijke ouder ontvangt dan een eigen jaaropgave.
  2. Bij aanmaak van een nieuw contract is het belangrijk om te bekijken wie de contract verantwoordelijke ouder is bij het huidige of oude contract.
  3. Om het kind direct goed te kunnen invoeren binnen Bitcare is het verstandig om bij de inschrijving te vragen wie contract verantwoordelijke ouder wordt.
  4. Alleen de contract verantwoordelijke ouder is geautoriseerd om de facturen in te zien. In deze helpfile wordt uitgelegd hoe je beide ouders inzicht kunt geven in de facturen.
Voor iedereen die de contracten snel, volledig digitaal en gemakkelijk wil aanbieden aan de contract verantwoordelijke ouder hebben wij de digitale handtekening. Meer informatie over de digitale handtekening kun je vinden in deze helpfile in deze YouTube video.